Saturday, February 1, 2014

travel issue

Attended Nana's engagement which was held at Bahau dan punya la semangat tak nak jam, we all gerak 7.30am from PH. This time decide tak nak bawak car seat sebab konon nya nak bagi Aariq baring, comfortable la kat belakang tu. My bad sebab before pergi, tak bagi dia milk and his last feed was at 2am kot. So perut kosong la. Hubby ada la beli kan they all roti and to make matter worse, beli vitagen sekali. Of course budak kecik ni nak minum vitagen terus. Almost habis dia minum which is not good la kan sebab empty tummy. The first one hour dia ok je sebab jalan pon straight. Ada la dia gerak² but he was still ok. Bila masuk jalan kampung, about 20 minutes lagi kot nak sampai, jalan dia macam pusing² sikit. Aariq tiba² diam je. I dah suspect something wrong sebab boleh dengar dia macam tahan muntah. Oh my..my instinct was right. Memang dia muntah pon. Nasib I dah siapkan plastic bag bila dengar dia macam nak muntah. Tak banyak la, keluar balik the vitagen but I bet dia mesti tak selesa dengan perut kosong, pening. I've been there, done that. Haha. So bila sampai mood adalah tak baik sekali. Night before dia tidur lambat 10ish. Pagi kena bangun awal then travel with empty tummy lagi. Mengamuk la dia kat rumah my aunty. Breakfast semua tak nak. At 10 I tidur kan dia and fed him milk dulu, nasib tak muntah and he slept for 2 hours plus straight. He woke up fresh, baru la nak makan and cheerful sikit. Selalu travel ok je sebab dah breakfast and also ada car seat. So lesson learned. Never leave the car seat behind and never travel with an empty tummy! Oh..I was supposed to share the engagement entry but that to be done in next entry la yer. 

time ni ok lagi, tengah minum vitagen
mika ok jer, duduk depan

No comments: