Saturday, February 1, 2014

Nana's E-Day

The youngest granddaughter of Arwah T.Syed Nordin and T.Habibah got engaged today. Alhamdulillah and congrats Nana dut! Nice dais, nice food and of course nice people to be with. Sampai kan awal so breakfast dulu then event starts at 11.45am macam tu, then lunch. We left Bahau around 3pm sebab nak bagi jalan clear sikit. Usually lunch time peak hour kat jalan kampung tu. Slow moving and sometimes not moving at all.

Bila nak balik Aariq pon dah ok and this time I duduk depan, pangku dia. Dalam few minutes both the kids tidur sampai la PH. Mika la paling selesa, dia sorang je baring kat belakang. Mika ni bila ramai² dia punya naughty level tu macam maximum. Ada je benda dia nak buat, usik. Cakap semua orang dia tak nak dengar. Suka hati dia je nak buat apa. Ada one time tu, tiba² ada orang ring bell, guess what..it was Mika! Entah bila dia gi depan luar gate. Isshhh..bahaya. Memang kena keep an eye bila ramai² ni. My dad rajin la layan cucu² dia tapi Aariq pulak terbalik. Ramai² dia comfortable dengan I je if bibik not around. Tengok mood dia. Mika on the other hand, siapa² pon dia ok..macam-macam peel kan? Ehhhh..nak cakap pasal engagement termasuk topic lain pulak.

 love the dais
simple and sweet
theme is mint green but tudung biru pon boleh
 2 and half more to go
 suasana majlis
 the duts..all for one and one for all gitu
 i love you umi!
 love them so much!

InsyaAllah ada wedding next year. Nana dut, theme color apa? Nak tempah baju ni. Nana dah langkah 3 orang atas dia including my brother and sister (yang close cousins je la). If betul², ada 6 orang kot. So who's turn next? My mom bab² kahwin ni memang dia excited tapi belum ada sign lagi my brother or even my sister going to settle down anytime soon. Tumpang happy for her niece and nephew la dulu.

No comments: