Tuesday, February 18, 2014

my zharief aariq

Aariq now dah 2 yrs and 3 months old and at this age, dah banyak gaks vocab dia and of course semakin cheeky and naughty. Pandai mintak if dia tak tahu dia akan tanya “Ni apa? Daddy mana? Apa tu?” Makan pon boleh tahan memilih. Sometimes ok je nak makan sometimes langsung tak nak tapi milk still nak la. Fav food dia kuey teow, ayam penyet (sama je macam Mika), meehoon and spaghetti. I notice Aariq ni prone to meehoon/spaghetti. Toast pon dia suka, roti telur, roti canai. Bila mood dia nak makan tu ada, memang senang la makan tapi kalau takde mood, paksa macam mana pon dapat berapa suap je. Haih..dulu Mika pon macam ni. Korang ni kenapa huh? Pelik betul memilih makanan. Mommy makan je semua tau (tu sebab weight tak turun²!). Aariq ni suka kacau Mika gaks. Sometimes Mika tengah duduk diam tengok tv ke, dia mula la cubit, ketuk kepala, cubit pipi..geram ke apa kamu? Mika if mood ok usually tak buat balik but if tak ok, sure kena dah. Takut gaks sebab size Mika kan XL, Aariq ni M je. Huhuh. Masih manja mommy, apa² pon mommy. If tido malam tu, tau² dah nak pagi dia ada je baring kat tepi. Baby cot tu sebelah katil je, sebab tu senang je dia landing kat sebelah I. If Tok Mi datang rumah, berebut nak duduk atas pangku Tok Mi. Mika pon sama, tak padan dengan besar. Nak manja² gak. Favourite Aariq is nursery rhymes dan dia boleh la recognise colors, ABC, 123, Alif Ba Taa pon boleh follow. Aariq ni macam independent sikit. If makan, dia prefer suap sendiri then I notice if dia kurang cranky kalau sakit unless if betul² sakit. Hope that my boys will grow up and become somebody, InsyaAllah. We love you both so much!



No comments: