Tuesday, February 11, 2014

mika oh mika

Monday was first day of school for Mika lepas break 1 minggu. Lama betul school dia cuti sebab majority Chinese so dia tutup seminggu la. Tapi dia somehow ganti balik time December sebab school cuti 2 minggu je instead of 1 bulan lebih.

Sebelah petang, every Monday, Tuesday and Thursday ada class fardhu ain 3-5.30 kat BREC. Bila I amik dia petang dia sibuk nak main so memang tak la buat homework. Sampai rumah dah petang. Makan mandi and by the time nak buat homework dah pukul 7. Semalam sempat la dia buat semua just one more yang Mandarin writing tu. Dia cakap nak rest jap, tengok² tertidur. Pagi tadi memang kelam kabut la buat, dengan mengada, dengan nangis pagi² memang I bising la kan suka buat kerja last minute. Nasib pre school so dimaafkan. So lesson learnt, make sure homework siap the same day and buat some kat rumah before pergi fardhu ain class and masa tunggu I nak datang fetch dia. Homework teacher bagi boleh tahan la banyak.

Today ada improvement sikit, tapi bila suruh habiskan kat centre dia sibuk nak main. Ok la takpe, go ahead. Tinggal satu je lagi pon. I ajak dia balik awal pon tak nak sebab sibuk nak main ngan kawan dia ni. Usually Izz memang the last one yang balik. Same age they all ni and kalau tak memang satu sekolah dah they all. Dulu plan nak hantar Mika kat sekolah Izz ni jugak. Izz pon ada adik tapi twins and girls, age Aariq. Tak silap Izz ni pon Dec baby. Banyak pulak similarity. Ok la dia ada kawan, bagi happy sikit kan.

siapa cakap boys tak pandai nak posing..ni spontaneous je ni
budak² zaman sekarang

No comments: