Thursday, February 6, 2014

just the 3 of us

Mika nak tidur rumah Tok Mi dia malam ni. Masa on the way balik from work, my mom cakap dia bawak Mika gi makan dulu. So kebetulan I nak pergi centre lalu that restaurant, I drop by la kejap. Elok je budak ni makan suap sendiri. If dengan we all, daddy selalu suapkan. I selalu remind hubby to let him do himself tapi dah manja daddy kan, semua daddy nak buat. Manja² tapi if daddy marah memang Mika ni takut. Mika cakap nak follow gi centre then drop dia kat rumah my mom, ok la jom. Bawak gi centre dia main with the kids and we stayed till the last kid balik.

Balik rumah tak lepak lama pon, hantar Mika to my mom's house together with hubby and Aariq. Aariq jadi the only child la that night. Tapi dia tak kisah pon as long as I'm around. Bila tanya mana Mika, dia cakap "Tidur rumah Tok Mi". So that night, hubby and I dapat la tengok movie "The Way Way Back" also because TVD Season 4 dah habis tengok. Kurang gangguan tidur sikit sebab usually Mika dia akan sedar tengah malam/early morning lari masuk bilik kitaorang. So hubby la kena hantar dia balik and sometimes kena teman dia tidur. Rumah macam sunyi je and honestly, my kids jarang tidur rumah the grandparents kecuali kalau we all ada hal. Tapi nasib la dekat sangat, so anything boleh je balik. Even tengah malam Mika nak balik pon, boleh je fetch balik rumah. The beauty of living in the same neighbourhood :)


 just aariq alone tonight
ni rasa nak have more kids..at least one more. hhhmmm...

No comments: