Thursday, January 2, 2014

first day at The Heights Academy

Mika's first day at his new school. Pagi tadi hantar tak boleh nak tunggu pon, just drop borak kejap dengan teacher then that's it. Tak sempat nak say goodbye betul² pon sebab time pass dia kat teacher macam rushing. Mommy yang nervous sebab knowing Mika dia lambat sikit nak warm up kat tempat baru plus with unfamiliar faces. Mika ni nampak je besar tapi sensitive. Air mata tu tunggu nak drop je kalau dia tak biasa dengan environment or bila tanya soalan tak dapat jawab. Bila kat tempat baru, dia memang take time to adapt. If orang tanya mulut berat je nak jawab tapi bila dah biasa, dia ok. Rindu sudah with RK. 2 tahun hantar dia kat sana..still remember his teachers' names and the environment there. Even his friends pon I dah kenal. Bila lalu depan his old school macam sayu je sebab dah 2 tahun dia pergi school which means now dia dah besar! Mika sure lagi rindu his friends and teachers more. Then now the premise dah jadi Little Caliph. Laaa..if tau Little Caliph nak move to that premise, we might consider to enroll him there sebab previous place for Little Caliph, kecik je. Ok nvm, will consider that for Aariq.

Dah 3 tahun budak ni pergi kindy and this year is his final year. Gosh, napa cepat sangat ni? Semalam borak² with Mika and hubby then hubby cakap lepas ni Aariq pulak gi school, then hantar Mika gi Standard 1 pulak, then masuk boarding school..my tears kat hujung mata dah. Tadi nak hantar Mika pon Aariq dah tarik² bag Thomas Mika yang dulu² tu. Dia pon sibuk nak gi sekolah. Ikut kan memang I nak start hantar dah for play school tapi hold on dulu la. Tengok half year nanti how. Sebak, macam tak sangka dah besar. I need another baby! *tiba²*

Boleh tengok sini dan sini for his first day of school last year and the previous year.

 takde mood la tu nak gi school. macam last year..same expression
Uniform this school macam relax sikit. Shirt and seluar je. No need to iron
My neighbours hantar their daughter here too. Yang girl siap pakai pleated skirt..comel!

No comments: