Monday, November 11, 2013

survey next and final school

On Monday morning before going to work, bawak Mika to this one more school located at Seksyen 2. Mika pon lambat sikit pergi school that day sebab I nak dia tengok sendiri his future school if la dia decide nak this one. This kindy memang tak teringat langsung nak survey sebab dia cam a bit far from our house. Dekat² rumah my mom but the other side. But if cakap this kindy semua orang tahu. Tadika Krista. Comel je kindy ni sebab one class tak lebih dari 15 orang dan cuma ada 3 class je for 4,5 and 6. Environment wise, kurang sikit la dari RK tapi ok la for me.

What I like about this kindy is the program. Sebab dia ikut bulat² standard 1 punya syllabus. The way dia ajar pon dia memang imitate standard 1 so kids memang well prepared bila masuk std 1. Principal pon ok cuma tuh la, jauh. Fee wise is cheaper than RK, ala² Tadika SI and Smart Reader. Tapi transport fee mahal..one way je dah RM80! OMG..double amount bayar sekarang.

Done with that hubby sends Mika to school and I went to work. Tak sempat nak dapat feedback from dia tapi tadi hubby cakap Mika nak THA. We'll see how la yer. TBC...

No comments: