Sunday, November 10, 2013

IKEA lagi

Plan nak beli tv cabinet memang dah lama. This one for our living hall kat atas. Kat bawah ada tv console je but atas ni cam banyak sangat barang so better to have one decent one. If custom made, boleh cecah 2k ke atas so we lepas fikir², why not beli je kat Ikea tapi kena la assemble sendiri. 

So that Sunday morning, drop the kids and bibik kat rumah umi. Leceh nak bawak they all ni sebab memang kena measure and pilih betul². Ikea on a weekend, crowd memang boleh tahan ramai. Sampai sana, we all sangat la bersyukur tak bawak the kids. Hubby did all the design and measuring. I tengok dan take order. Bab² pening kepala ni, I surrender plus dia tahu je nak buat apa. Muka boleh tahan blank, I la tu. Pusing², kira², ada la nampak satu design we all berkenan. Take that design then modify sikit to fit our living hall's space. Yang exactly mcm Ikea ni, tak panjang sangat. Serious I macam blank sebab orang ramai then cam pening dengan design mana semua. Salute hubby la for being so patient. 

Dapat la beli semua cuma door to 2 of the cabinets je out of stock. Can always get them later. Total memang below budget, much cheaper. We all tak amik delivery, memang bersungguh² masukkan dalam kereta, nasib la muat. Then nak pasang nanti, mintak tolong repairman yang selalu buat maintenance work kat rumah we all buat.


barang² yang berjaya disumbat masuk

Hubby ajak lunch kat kampung makan nasi ayam penyet. Sedap jugak, sambal sedap ayam tu liat sikit, ayam kampung kot. Tak bawak budak² memang boleh la makan kat sini. 

sambal tu sedap!

No comments: