Wednesday, November 13, 2013

happy 2nd birthday, Aariq!

Last 2 years, I gave birth to my 2nd prince. 2.5 weeks earlier than expected. Nasib la full term :) Awal pon 3 pointer gak berat dia. If tunggu lama sikit, mungkin sama macam Mika. Aariq ni macam easy baby, tak banyak sangat kerenah. Cepat belajar sebab dia selalu nak ikut Mika buat apa. Oh, there's no Abang Adik term. Aariq panggil Mika, Mika. Mika pon refer himself as Mika. Modern la sikit. Hehe.

Since dari kecik bibik jaga, so dia memang duduk rumah je la. Awal² dulu memang takut orang, meraung tak ingat if jumpa strangers. Tak nak kat orang lain pon. Either me or bibik, that's it. Tapi dulu la. Sekarang ni ok je, boleh tegur², gelak², cuma bila nampak other kids, dia take time to warm up. Sangat suka ikut Mika buat apa. Kalau lompat, lompat la. Kalau lari, lari. Itu sebab mommy dia asyik menjerit je kat rumah. I bukan nya apa. Imagination terlebih. Suka fikir bukan² cam what if lari² jatuh ke apa. Tak nak la kan. Hubby selalu bising I dok terjerit² but entah, takut laaaa..huhuhu. Boys will be boys. If jatuh, kejap la nangis. Then main balik macam tiada apa yang berlaku.

2 years of age Aariq dah kenal alphabet. Boleh point to correct alphabet if you ask him. Able to count 1, 2, 3 English and BM tapi nombor jump². Color pon dia dah kenal. Dia faham orang cakap apa dah dan boleh la susun words to make a complete sentence. Refer to himself as "Ayiq" tapi if can, dah besar sikit nak la dia sebut betul² "Aariq". If ikut progress, Aariq cepat sikit tapi Mika dulu cakap dah banyak dah 2 years old. Sekarang ponnnn. Oh well, tak kisah la asalkan both sihat. I really want the best for both of them. Mak mana yang tak nak kan?

Some pics taken the day he turns 2. I love you baby, please don't grow up too fast. Nanti mommy kena ada baby baru pulak..eh?

since it's your special day, mommy bagi chance la berendam walaupon dah pukul 7 malam


my baby boy is now a toddler
happy 2 years old Ahmad Zharief Aariq!

No comments: