Monday, November 25, 2013

lazy Monday

On leave today. Saja habiskan cuti then nak replace la sebab Saturday tuh the whole day pergi company event. Hubby pon amik cuti but tak buat apa pon. Oh yes, my family pergi Hong Kong for company's trip and as usual la, we all sure tak pergi. Huhuh. Abah letak his car at our house and petang tu saja bawak pusing² sebab budak² ni mengada-ngada, asyik cakap nak naik kereta Tok Bah ulang 100 kali.

butterfly muka bulat
 if nak pergi park kena pergi awal macam pukul 7 ke, if 7.45 ke atas sure dah panas
aariq semua benda pon dia nak usik. tak boleh duduk diam
video
tak sure apa aariq cakap time ni tapi mika beriya² gelak

Sunday, November 24, 2013

Ikea tak habis² then Uptown

Petang sikit we went to Ikea sebab masa pergi that day, lupa nak beli alat nak mount cabinet kat dinding tuh. Without that, susah sikit nak mount. Plus nak DIY, so have to find proper things takut tak lekat pulak nanti. To Ikea we went and the crowd was crazy. Sunday evening patut nya dah kosong sikit but no, parking penuh but our luck la dapat gak parking. Quickly pergi cari barang and checkout tapi ada pulak request nak ke Toys R Us. Berjalan la ke Ikano sebelah tu. Dah la hubby suruh pergi dulu sebab dia nak letak barang kat kereta. Imagine bawak 2 orang budak yang sorang nak lari belah sana, sorang nak lari belah sini. Bila carry Aariq dia meronta suruh lepas. Mika pulak kejap² lari. No stroller pulak tu. Memang berpeluh² la. Grrrrr!



We had dinner at Uptown. First time Aariq datang sini. Selalu pergi asyik kena tinggal je. Order melampau², tamak betul. Kuey teow I share with Aariq, fried rice Mika makan and hubby makan chicken chop then tahpau balik bamboo lala dan sotong goreng tepung, makan sambil tengok movie.

 aariq makan sampai berpeluh, rambut pon dah lain macam
 picky eater, nasi goreng tak sedap sikit tak nak..ishhh
 budak kecik sebelah tu macam gangster betul. dah la gelap. huhu
mika making face, normal la tu

hello kitty, spaghetti

Kan now ada stuffed Hello Kitty on sale kat McD..I don't know why hubby bought them. Dah la beli 2 sekali sebab kalau satu sure berebut so 2 la terus. But we have two boys, sungguh tak kena. 

too cute to resist huh? comel
 eh apa ni..takpe simpan la. mana tau ada baby girl pulak ke kan
 this one takde kena mengena pon just that lunch masak two versions of spaghetti for kids and us

Saturday, November 23, 2013

8 years!

8 years of service award from WK. Was single when I first joined in 2005 as a PE. Got married in 2007 and already a Senior then. Delivered Mika in 2008 and Aariq in year 2011 and now leading a team of super efficient people. That's really a work life balance achievement!
- copy paste from FB :) 

WK Annual Event 2013

As always company's annual event limited to employee only. This time around buat dekat Sepang Goldcoast which is about an hour drive from CBJ. Mula² ingat nak naik transport provided by the company but macam leceh sebab takut balik lambat etc. So I volunteer to drive and convoy with another car to the place. Gather kat office pukul 2.15pm then sampai sana at about 3.15pm, just in time for registration. 

This event ada 2 category. One is called The Amazing Race and another one is the Extreme Park. Sebab malas nak berlari² semua, my friends and I pilih Extreme Park tapi tak extreme sangat pon. For this, ada 4 activities we all boleh buat. Nak buat semua boleh tak buat pon takpe. 

Done with the activities, we all kena gather balik at 7pm for dinner. Ada lucky draw, games and prize giving ceremony for the Long Service Award. I was lucky that night tapi hadiah biasa² je. Pushed off from there around 9.30pm and sampai CBJ balik at 10.30pm. 

Verdict of the event, ok if buat siang sebab tempat jauh. Games so so and food too. I suka yang last year punya dekat Lagoon. That one paling best. 





 


first task completed

new color for living hall upstairs

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..

..


basil color
hubby did this by himself yesterday, i tolong touch up sikit² which is sangatla sikit

Friday, November 22, 2013

next project

Our next project...which to be told in another entry :)

Thursday, November 21, 2013

car wash

Selalu bibik yang tolong basuhkan kereta tapi dia baru je basuh Ahad lepas, then I pergi balik office lalu jalan lecak semua dah kotor balik. Tak sampai hati nak suruh dia basuh lagi sekali so jom la ke car wash. Leh basuh bersih². Car wash few shops away je from kedai makan, so alang² tu dinner terus. Some pics of the boys kat car wash. Yang kecik tu terlebih excited. Berapa kali jatuh sebab lari², ikut suka hati dia je.



Wednesday, November 20, 2013

first time derma darah

First time derma darah. Dulu berat asyik tak cukup je. Now hmmm..terlebih cukup. Nampak tak betapa besar nya saya sekarang? Entah bila nak underweight balik ni. Anyways, this is a good experience. Tak takut darah tapi takut bila nak cucuk² tu. Tapi ok la, tak sakit pon. My company yang organise blood donation ni. Lepas donate blood memang rasa puas sebab dapat offer to help orang lain (ayat nak sedapkan diri sebab dah overweight eh tapi betul laaa dapat tolong orang lain)




Tuesday, November 19, 2013

kan dah kena cakar

Aariq kan pantang tengok kucing. Mesti nak pegang la, angkat la. Then time ni we all gi makan ada la kucing kat situ. Bad timing sebab time tu kucing tengah gaduh kot sebab bising², kucing jantan by the way. Aariq terus pergi kat kucing tu then lepas je I cakap "Aariq, jangan usik nanti kucing cakar" memang terus kena cakar. Issshhh..first time kena sure dah tak berani dah nak pegang lepas ni. Mika dulu macam ni gak kena cakar ngan Curly.

 sure pedih ni sebab merah²
nasib tak dalam luka dia
letak jeli gamat dan donald duck plaster to cheer him up

Monday, November 18, 2013

movie movie movie

Last week memang marathon habis la tengok movie. Started from Thursday night tak silap.

Elysium - Matt Damon, Jodie Foster
The Wolverine - oh well siapa tak kenal Hugh Jackman kan? 
Prisoners - Hugh Jackman (again) and Jake Gyllenhaal
Grown Ups - casts seperti di atas
VHS - a very disturbed movie
try goole pic for this movie

*pics credit to google*

Oh well what do all these movies have in common? For movie 1 - 3, I tidur halfway. Then hubby tukar location WDTV and we all tengok dalam bilik for movie 4. Dia cakap senang if I tertidur terus tidur dah tak payah bangun² awww so sweet. Sebenarnya dia malas nak kejut la tu. Nak angkat jangan harap la kan. I manage to watch movie 4 almost nak habis tapi time nak habis tu tertido lagi. Bertahan tak nak tidur but susah la dah la baring atas katil, pastu sejuk dengan air cond then cover diri sendiri dengan blanket..mana la tak tertidur. In the end hubby tengok sorang² except for movie VHS tu, tengok on Sunday afternoon sebab scary kot nak tengok malam². That one I tengok sampai habis. Now macam kena sambung tengok balik la especially Prisoners tu sebab hubby cakap menarik but this time have to make sure tak mengantuk la

Sunday, November 17, 2013

quiet sunday

Sunday morning as usual hubby ada bola. Tapi before pergi, sempat beli breakfast for we all. Then around 9 macam tu, I bawak the kids to mom's. Saja la lepak situ. Sempat la Aariq tidur pagi and lunch kat sana. Tak buat apa pon on Sunday, layan movie then petang macam hujan lebat. Dating kejap ngan hubby time dinner. Quiet Sunday for us.

 mika no.2
pandai buat muka budak ni dah
 two cheeky boys
mika belum mandi aariq dah

Saturday, November 16, 2013

birthday dinner for aariq

Last year pon we all celebrate birthday Aariq on this same date. Tapi masa tu ramai² la with the extended family and all. For my family, birthday memang usually we all akan celebrate. Dulu time kecik² my mom rajin organise birthday party for me to celebrate with friends. If birthday jatuh on weekdays, my dad akan tolong hantar kek kat sekolah together with the goodie bags then celebrate together with classmates. I want to keep that tradition with my kids. Aariq boleh la kot nak celebrate kat school nanti but for Mika susah sikit sebab his birthday tu selalu time school holiday. Tapi come to think of it, celebrate with friends ni sampai certain age je. Bila dah besar² mana ada dah party² ni. Eh wait..what's with this long introduction..sigh. Terbabas sudah.

Anyways, we had dinner at Serai but not at Empire but at Cyberjaya. Berbeza sungguh Serai kat sini compare with the one kat Empire. No need to queue dan sangat la kosong. Sesuai la for those nak relax, tak nak kelam kabut. Parking semua pon senang but no shopping mall whatsoever la. Tempat makan semata². For us, Empire and Cyberjaya distance lebih kurang je but we opt for Cyber sebab senang.


 birthday boy
 nasi goreng for kid ni sikit sangat
mika makan je dah almost semua so have to order another one





parade dan nasi kandar

Done with the registration, pergi Parade but tak plan nak beli apa pon. Just jalan². Mika sempat la makan TCRS at 11.20am in the morning padahal before that baru je breakfast. If mood nak makan dia ada, memang laju je dia makan. By 12, dah gerak balik. Seriously takde motif langsung ke Parade. 

macam comel je bawak big apple box tu
macam comel je macam comel je..eh!
 mika enterframe
mika being mika
 aariq with his tissue sebelum dia koyak sepah² kan 
time ni dah sleepy sgt. mata pon tutup dah 
this boy kekenyangan. tidur on the way balik

Time nak balik tu, tiba² teringat kat nasi kandar Raihan, Glenmarie. Takde la tiba² teringat, hubby la bagi idea nak makan tu for lunch. Dulu time duduk Brunsfield selalu gaks beli. Sedap. Balik memang ikut tol Batu Tiga so singgah masuk Glenmarie just to get nasi kandar tu. Nah, see below for pics.


pics credit to this blog
banyak pics in that blog, so go check it out yea

Sedap memang sedap, tapi nasi kandar Zainul lagi sedap kot. Tapi masih sedap la. I tak ingat address but kalau google ada je.

Aariq kan memang dah sleepy benar so masa nak balik tu dia cam dok mencangkung la kat kaki I, then dia cam diam. Tengok dah tertidur rupanya. Tidur mencangkung pon boleh yer?