Tuesday, October 15, 2013

salam aidiladha

Balik kampung day. Pushed off from PH at 8am then sampai R&R Dengkil hubby boleh pulak terlupa nak bawak wallet. Takkan nak patah balik, proceed je la and luckily takde apa yang berlaku tengah jalan. Sampai Bahau at 10am, tak buat apa pon. Just makan, lepak dan tunggu lunch time. Food macam biasa ada ketupat, lemang, kuah kacang, rendang..the usual ones.

  dalam kereta pon sibuk nak beripad
kejap je before kena rampas
Salam Aidiladha to my dear family and friends!
mulut penuh dengan biskut

My family buat surprise birthday for the October babies. Me and my cousin Nana. A belated one for Nana and an advance one for me. Beza 8 hari je. Thank you all. Susah² je..hehe. Tuh pon tak ramai balik that day. Lunch pulak ada nasi minyak, kurma daging dan ayam masak merah. Lauk lunch order je.


comel giler kek ni. dah la gemuk, bulat pulak tu
eh perli kitaorang ke hah??
takpe sedap!

It was nice to see the family tapi sebab macam dah terseperate sebab my aunt pon ada family dia kat situ and they usually come by bila dah nak time makan². Yer la, everybody dah ada own family kan. I think next year, nak suggest kat my mom raya sini dulu. Gather with own family first then baru la visit kampung. If tak hari raya je, everybody is all over the place. Tak syiok betul.

tengah suap mika makan. mika makan nasi putih and kurma
aariq dah makan before that. dia ok je nasi minyak and kurma
kesian mika ni. takde cousin baya dia kat belah ni
usually dia sendiri² la dan ada la aunty², uncle² yang rajin entertain dia

After Zohor, we made our way back to PH. The kids slept all the way. This time balik kampung, Aariq dah pandai bawak diri. No more nak berkepit je. Dia dah tak takut sangat dengan orang dan lebih berani nak explore around. So phewww…lega di situ. Since gerak awal, so tak bertembung dengan jam pon but my family stuck la sebab they all gerak around 6.

penat sangat la tu. lama gaks tidur, 3/4 of the journey

No comments: