Saturday, October 5, 2013

I-City after 2 years

Update: Click here for previous entry to I-City

************************
That Saturday afternoon, berjaya suruh Mika tidur siang. Bawak the kids masuk bilik, tutup curtain, switch on air-cond then I bagi Mika imagine "What if ada zombie attack rumah kita..Mika nak buat apa?" I suruh dia imagine sambil tutup mata. Mula² dia respond la gaks then few mins later dia suruh Aariq diam sebab Aariq bising² apa entah..then bila I tengok senyap je tengok dia dah tidur. Wah berjaya! Susah betul nak suruh dia tidur petang. Ada la dalam 1 hour dia tidur. Aariq pulak dia dah tidur lama that morning so dia tak nak tidur siang. Sibuk main je. Bila Mika dah bangun, cakap kat dia sebab dah tidur siang, kita boleh la jalan keluar malam. Tau tak, keluar malam adalah perkara luar biasa bagi budak² ni even for me sebab usually by 9pm dah tidur walaupon weekend. So that night we all ke I-City. We were here last 2 yrs and that time Aariq was no where to be seen. Not even in the tummy :)

The crowd boleh tahan ramai siap ada family day. Dapat naik ferries wheel and train ride. Cepat² tengok lampu then terus keluar dari situ. Ramai sangat orang time nak balik tu. Yer la Saturday night kan. Before balik, dinner at Carlos and as usual I mesti nak makan kuey teow goreng. Share with Aariq. Sampai rumah around 9.30pm, siap² kan the kids then they all tidur at 10pm. Mika siap cakap "Mommy, Mika seronok la hari ni tapi tak seronok sangat sebab tak dapat gi Snow House tuh" Next time kita pergi ok?

I-City ni..what can I say? Parking dia macam hay wire sikit. Then ticketing system semua pon agak haywire. Bila nak naik each ride, takde proper line. Maybe they can improve more on these areas. Lampu² dah cantik dah. We all rushing sebab ramai orang so tak sempat la posing ngan lampu² plus orang boleh tahan ramai. Dengan Aariq yang asyik "Mommy..mommy..mommy" sebab dia kan belum boleh cakap betul² apa yang dia nak, dia cakap je la mommy. Mommy gaks kamu tahu yer. Daddy la pulak..the beauty of being a mom tapi penat gaks sebab semua pon mommy je. Nevertheless I'm blessed. Alhamdulillah.


 next time je la pergi. wax museum at night, ada yang jadi lain kang
nampak tak the lady on the right tu? hubby nak amik pic the kids then dia sibuk enterframe pastu tak nak gerak ok, dia siap agah budak² ni. Aariq nampak lari la. Sibuk je nak amik gambar. I cam buat muka je kat dia sebab konon dia nak friendly la tegur Aariq but sorry, you don't look friendly at all. Mengada ada la
watcchhaaaa

aariq ngan daddy sama color 
aariq bermata bulat sebab flash
 ni baru betul, his signature look
family pic paksa hubby beli gaks..aariq tak pandang camera pon
bila naik, akan ada org snap pic. so up to u if u nak beli ke tak

No comments: