Sunday, October 20, 2013

Day 2 – Turtle Sanctuary/Kuantan town/Teluk Cempedak

rise and shine
breakfast spread was good.
kids je la tak duduk diam, so tak leh nak enjoy sangat
orang sebelah tu saja la buat tidur..ishh bahaya betul
buat muka pulak..huhuhu

Turtle sanctuary ni dekat Cherating, about 20 mins drive from Swiss Garden and next to Club Med. Swiss Garden not really in Cherating, dekat Beserah. Dia macam rumah lama je and entrance fee is nil tapi ada la letak tabung cam if you nak contribute sila kan. Basically tempat ni tempat penyu la. Dah nama pon turtle kan. Ada yang kecik then ada yang besar. I guess kalau dapat tengok yang belah malam tu lagi best tapi rasa now bukan season dia. Kejap je kat situ..30 mins? Hehe. Nothing much to watch pon.

banyak kan yg kecik tuh


Done with that, we all ke Kuantan pulak, pergi East Coast Mall and had lunch there. Pusing² jap then on the way nak balik tu, Aariq ni boleh pulak cakap “bird” dia sakit. Pastu bila I bukak pampers dia, memang nampak dia cam pee tapi sikit² and dia cakap sakit. Adoiiii..siap nangis tapi nangis sikit je la ke merengek. Ada la 3 kali dia cakap so macam tak sedap hati, jom la ke klinik. Actually my aunt ada je kat Kuantan ni, adik Abah and she’s a doctor at one of the private hospitals there. Tak tergerak pon nak call. Maybe it’s a sign kot suruh call but ingat nak pergi clinic dulu. If anything major, we’ll call her. I takut Aariq kena infection sebab semalam main pasir then masa travel tu, pampers dia berat kan. Doc check and he said, takde apa pon. Dia cakap maybe sensation nak pee tuh je. Betul la tu ok sebab lepas tu ok je. Singgah Teluk Cempedak tapi tak turun pon tapi memang dah dekat sangat la dengan rumah my aunt. Takpe, next time if pergi Kuantan lagi, we all singgah ye. Ni pon cam rushing je nak buat macam².

ni la budak yang buat mommy panic kejap

No comments: