Wednesday, October 16, 2013

Day 2 - Sea World, Pacific Fair Mall

14 March 2013

Kat sana kan cepat siang so pukul 6 dah terang. The kids la paling excited lari sana sini dalam apartment tu. Mika sampai la sekarang ni teringat lantai sejuk and memang windy habis sana. Breakfast that morning simple je. Baked beans, scrambled egg, sardines and bread. For lunch, buat sup sayur for the kids. Orang dewasa tak perlu la, makan je apa² yang boleh makan nanti.


the photos were taken at 6.47am
spacious apartment to fit us 8. 
ada kitchen, washing machine, dryer. memang complete la

That morning we all round² kat bawah apartment dulu. We bought two local numbers senang nak call ke apa nanti. Maxis ada roaming package, internet wise and all memang no problem nak online. Our first destination is to Sea World. Sampai pon almost 11am and weather boleh tahan panas la sebab ni summer yang hujung². If pergi lambat sikit sure sejuk. For this first day, I masih rajin nak buat photo collage.

  

 we are here!

 waiting for hubby to rent a stroller for mika
and our first stop was the penguin house
Imagine Dolphin Show
  nice eh?
 ni kat tempat yang ada stingray, sea cucumber


 visiting the polar bear
 lepak² 
 our happy faces
 dalam ni ada rides gak
 tempat dinousaur..tak ingat nama dah
1st and 2nd pic we all buat² takut tapi the winner my mom la, memang muka takut habis
now you know why we are called The Duts family
dari yang senior sampai junior mempunyai ciri² "dut" ni
 ni show yang ada sea lion tu "Fish Detectives Sea Lion Show"
 first pic naik monorail
we had fish & chips there

Balik dari Sea World, semua kelaparan so masak maggi, nasi, sardin, telur dadar, sup sayur balance lunch pon ada lagi memang menjilat jari la. Kat sana Alhamdulillah, makan tak susah sebab boleh masak. Barang pon senang dapat. Later at night we went to Pacifir Fair Mall. The good thing about the place where we stayed, semua tempat macam dekat². Kat bawah Tower tu ada Cavill Avenue. Since dah kenyang, takde la nak makan kat luar pon. Pergi sana saja jalan². I banyak beli baju the kids je kat sana. If Thursday, all shops tutup lambat sikit which is at 9pm so dapat la jalan lama sikit that night.





******** end of day 2 ********

No comments: