Saturday, October 19, 2013

Day 1 – Cherating, here we come!

Lepas fikir², I decide nak gi Cherating sebab tak pernah sampai sini lagi. Dulu masa kecik ada la singgah² on the way to Terengganu but that was like lama sangat la. Kuantan pon I rasa 2-3 kali je kot sampai, so jom la kita ke pantai Timur. Gerak from PH agak lambat, sebab before gerak ada few stops kena buat. So lebih kurang pukul 11 kot baru gerak betul². Yang tak best, hubby and I ada cough and flu. Haihh..tak seronok la nak jalan but nasib baik the kids ok je. Singgah kat R&R Genting ke apa..yang ada McD tu, the kids biasa la sure nak fries and nuggets. They all ni tak tidur langsung. Aariq je la tidur sekejap. Tak sampai pon satu jam padahal nak travel tu kan 3 jam lebih camtu. Nasib dia duduk diam dalam baby chair. 

Selamat sampai around 2 and lunch dulu. Tak pilih mana² kedai pon. Mana ok, we all makan je. Then check-in tapi bilik tak siap lagi. It’s ok, lepak kat play room dulu but lama gaks la, 1 jam. Will be staying there for 2 nights. One night hubby redeem HP points dia then another night amik room with seaview. Sebab kena tunggu lama, hotel bagi option late check-out or free upgrade and of course pilih free upgrade sebab room yang pakai points HP dapat garden view je and we all memang plan nak upgrade, so ok la. Hotel wise, ok. Cantik, comfortable, bersih, selesa. Cuma housekeeping je la a bit slow. 

Rest kejap then lepas Asar the kids tak sabar nak pergi pool dan main pasir. We were there sampai 6 lebih macam tu, balik terus mandikan the kids, berendam dalam tub then keluar dinner. I ada je list of places nak gi makan tapi sebab the kids ni unpredictable, pergi dekat² sudah. So kedai mana entah we all pergi, makan nasi gulai kawah. Balik je hotel semua keletihan. Sempat tengok movie Superman halfway je then I tertidur. Penat betul. Part tak best terjaga tengah malam tengok semua orang tidur. Time tu la bayang macam². So switch on TV, bukak lampu baru boleh tidur balik. Kejut hubby tak bangun pon. Huhuhu


love the pool
mommy yang over
mika always smiling
aariq opposite pulak. muka macam ada masalah je


can you see the resemblance? honestly i can't. kening je dengan nose je kot sama
getting ready for dinner. nampak comfortable kan? memang pon
the one and only photo of food taken during that period

No comments: