Monday, September 2, 2013

on EL

As expected, memang EL pon. Hubby pon EL but dia dah ok dah. Feeling a lot better than last two days. Since dah Monday, terus la we all bawak the kids to the Paed yang kat Subang tu. Memang fav clinic sebab doc dia bagi explanation yang sangat detail and most of the time accurate. Dia sangat pandai layan kids.

Mika so far muntah 2 kali je. Selera makan gone la that morning. Tengok pon letih je dia. Check Mika, check Aariq. Actually Mika memang dah start cough early last week. Doc cakap phlegm dia banyak. Aariq pulak baru nak berjangkit tapi phlegm takde. I tanya la doc about antibiotics yang MO prescribe the other day, dia cakap sometimes doc memang akan bagi if tonsil merah/bengkak sangat as precaution so ok la, tak la salah MO tu.

Since dah kat area Subang, hubby ajak gi Harvey Norman Citta Mall. Nak check out barang katanya. OK jom, no hal. Tapi tanya Mika gaks if dia larat. Dia cakap ok. Kids suka la gi sini, leh test katil. Yang tak best nya, I dah start rasa semacam. Cam nausea.

aariq happy je, mika tak sangat
selalu dia yang tak boleh duduk diam





Balik je rumah, I baring² then memang rasa cam tak best la. Gi toilet terus muntah. Ada la 3 kali kot muntah. After muntah rasa lega tapi pening² nausea masih ada sampai la malam nak tidur tu. Mommy pon dah berjangkit. I dah bagi heads up to my boss sebab macam rasa akan MC je the next day. Mika tidur lama petang tu, dari pukul 4 sampai malam. Kejut gaks dia pergi toilet, minum air. Makan memang dia tak nak la. Tapi tak demam, so ok la. Bagi dia rest cukup²

No comments: