Saturday, September 7, 2013

Mika's Annual Concert 2013

Mika's annual concert this year was held at the same place as last year's. Untuk last year punya, sila click sini. This year dia kena perform dance Balik Kampung. Lagu Allahyarham Sudirman tu. Memang his favourite song bila raya then now kena perform, mesti lagi excited. Mak dia pon excited, wajib la kan? Cuma this year combine dengan another branch (Bandar Puteri Puchong) dan orang adalah ramai. Almost full the hall unlike last year where we got the hall to ourselves. Penyokong² kuat Mika pon cuma Tok Mi dan Aunty Zira je ada. Tok Bah ada something else to attend to. Aariq tak bawak sebab macam tak leh jamin je budak tu akan ok duduk lama² kat situ. 

Kena drop Mika at 3.30pm tapi concert start pukul 5.30 je sebab this time graduation event for 6 yrs old they all push to awal². Dah la Mika nye turn number 6 out of 10. I tak kisah la ok je tunggu. Kesian kat dia sebab kena tunggu lama. Entah apa la dia buat backstage. Overall, the concert went well. Kids semua comel² and this time ada Pre-Nursery age 3 yrs old and below. Lagi la comel. Tapi I still rasa performance from Mika's class the best sebab song dia catchy then nampak teratur compare to lain². Sebab teacher dia kot yang pandai ajar dance² ni.

concert programme
PH - Putra Heights
BPP - Bandar Puteri Puchong
masa mika mula² sampai dia duduk face the wall
dah kenapa kamu ni? 
ada time dia macam ada attitude gaks especially bila dah besar ni suka buat tak tahu
dah ada ciri² daddy dia ni. senyum, ceria² sikit macam mommy boleh? (yang best mommy je)
yang pakai tudung tu helper dekat school, aunty Lia. teacher dia memang takde time ni. kesian budak² "mak" dia takde
masa mika keluar cam "napa baju kamu macam tu?" selekeh benar
dah la i tak dapat duduk depan this time. 3rd row from front tapi bahagian tepi
memang dia tak nampak la. i pon tak la panggil² dia so memang nampak dia tak semangat je dance sebab tak nampak parents dia 
if u notice pic yang ats sekali kanan, time tu dia baru nampak hubby
memang nampak different la bila dia dah nampak. lagi semangat nak menari
tapi partner dia tu, memang hebat la. laju betul dia menari 
bila tengok video balik baru perasan they all berdua je berpartner, lain² dance ramai²

keluar je hall berlari ke Tok Mi dia
thanks for coming you all. mika sure happy punya
 yang ni tak perlu lah diperkenalkan lagi

with his classmate. comel eh chinese girl ni. yang best nya, kawan² dia semua bila nampak mika sure panggil dia. mika je kekadang jual mahal. parents budak² ni pon kenal mika yang mana  
classmate tapi masa pre-1 takde, baru join pre-2
i pon tak berkenalan pon dengan any parents. haihhh..should have
good job mika! pre-2 dah kamu. don't grow up so fast please!

No comments: