Saturday, September 21, 2013

kenduri aqiqah baby Ilyas

Saturday was well spent with the in-laws sebab ada kenduri aqiqah baby Ilyas, newborn to BIL and wifey. Sampai sana at 11 and that time dah start Marhaban. By 12 dah start lunch and food adalah sedap. Same catering masa Aariq aqiqah dulu (dapat sebab MIL la recommend). Kambing pon sedap.

The kids pandai bawa diri. Aariq tak takut orang dah, so dia macam berani nak pergi sana sini sebab dah biasa gaks dengan rumah PIL. My parents sampai at 2pm dan memang plan nak tumpangkan Aariq with bibik sekali Mika pon nak ikut. Sebab nya, dia macam boring takde kawan pastu kan manja Tok Mi. Balik pon nak duduk depan ngan Tok Mi dia. Ish..dah besar la kamu. Ada la kids lain tapi semua girls. Adam kecik lagi pulak. Mika ni dah start jadi malu² nak bersosial nak warm up pon lambat je apatah lagi dengan girls.

Bila the kids dah balik, baru la bebas nak ke sana ke sini. Macam la masa they all ada tak bebas. Ada je bibik tolong tengokkan but you get what I mean. I tengok hall lagi satu banyak cawan dah guna so I terus kutip semua pergi basuh. Lama ni tak basuh-membasuh, tiba² jadi rajin pulak. By 5 something, hubby and I excuse ourselves. Nak balik kutip the kids pulak kat rumah my mom and my MIL pack punya la banyak lauk. That night lauk tu semua masuk fridge je. Hubby went out with his friends and by 10 saya sudah tidur. Awal nya la for Saturday night.

baby Ilyas. another boy in the family


new parents in the house. congrats u all :)  
this is aimi's niece
comel sangat. memang i geram je dengan dia
rambut dah la curly, perang pulak tu
sarah with her new friends, aimi's nieces too
the middle one sama age with mika. sangat friendly and smart
pandai cakap pulak tu. macam best la tengok girls ni. attitude lain sikit
so saya macam culture shock. siap join they all main cikgu² boleh?
this is adam. anak my SIL
anak² kak mas macam banyak ikut dia
ilyas with his two aunts
 my SIL practice ke?
 my two mommies
 and the two daddies

No comments: