Monday, September 30, 2013

ERL ride

...continue post semalam. Then we all decide nak bawak the kids naik ERL. My idea la tu and it was so sudden. Aariq memang langsung tak pernah naik train. Last Mika naik pon lama dah..year 2011. So why not? Drive ke Putrajaya, amik ERL ke KLIA. Tapi kejap sgt dah sampai.


 panas² macam pon boleh tidur budak ni


 i'm happy if he is happy
rajin pulak nak baca peter&jane..
kat rumah kena suruh banyak kali baru nak baca

Sampai airport tak buat apa pon. Nak tengok plane ke apa terus lupa sebab Mika sibuk lapar lapar lapar. Since bukan first time the kids sampai airport so takde la rasa teruja sangat sebab tu lupa. Kat airport ada lah 10 minit je kat situ. Naik balik ERL, sampai then terus ke Alamanda.

Since my sister bersusah payah buat dialog for these photos in Instagram, I'm going to post them here la as captions. Kamu memang dut, dut!

"Datuk lihat, wajah baru train kini tanpa kerusi bayi yg cukup" kata Menteri Pengangkutan, Dato' Mikhail sambil diperhatikan oleh Dato' Aariq dgn wajah tidak puas hati
 
"saya rasa kamu kene tambahkan lagi infrastruktur kerusi untul bayi di dalam train" kata Dato' Aariq 
"baik Dato', saya akan usulkan"


Oh my, lupa pulak weekend plus lunch time at Alamanda. Pack la apa lagi. Mika nak makan TCRS, kena queue up pulak dah la tempat tu kecik. I rasa paling congested kat Alamanda ni la. Tempat lain tak la padat macam ni. Probably because tempat kecik but meja dalam tu banyak. Sempat singgah Toys R Us then that’s it, jom la kita balik. Cam ramai sangat orang sampai I headache.

No comments: