Saturday, August 24, 2013

tent oh tent

After IKEA outing that morning/noon, balik rumah dan bersiap² ke open house kawan hubby. I ok je if gi open house ni. Kawan hubby pon ok je, no hal sebab makan tu yang penting. Pandai² la bawak diri kan bila kat sana. Plus the kids ada tak la terasa cam alien if pergi rumah orang tak kenal. Because of that, I terpaksa decline 2 rumah my friends sebab by the time we all balik from open house tu semua nya dah penat. Hubby pon cakap dia nak settlekan bilik the kids that evening. Nak touch up cat dan assemble benda² yang beli tadi. Guess what? The kids dapat tent (yeay sempit la bilik pas ni). Oh time I nak beli tadi tak leh, toys budak² leh laks? But ok la for the kids. Teringat zaman I kecik² dulu pon memang favourite main tent ni. If takde yang betul, buat sendiri guna bedsheet, kerusi and kusyen. Memang creative betul dulu² (puji diri sendiri but betul la dulu² mana ada Ipad, tv sangat) That night makan nasi lemak tahpau from Umi. Bagus tak membazir sebab mula² nak makan time lunch but tak sempat 





No comments: