Saturday, August 24, 2013

shopping ala kadar

Baru² ni macam nak deco bilik Mika so start dengan cat bilik dulu. That one done, tapi rasa cam nak tukar curtain baru sebab the current rod yang jenis old school..apa eh nama dia French pleat?? Hubby cakap guna rod yang simple tu je sudah then ada la nak cari chest drawer/storage compartment to fit the boys' clothes and toys. Current one macam tak cukup je. Dah hari tu kena sound ngan hubby beli baju banyak sangat siapa suruh. Actually baju Mika tak la banyak pon. Baju Aariq ni melampau². Dia kan recycle from Mika je pastu I pon baik hati suka je nak beli kan dia baju baru. 2 laci memang penuh baju dia je la. Nak pass kat orang sayang, sebab muat lagi. Baju² Mika pon still in good condition. Macam baru. Ada yang memang tak pernah pakai pon lagi. Ni kalau the 3rd one boy, memang masih boleh pakai (3rd one? bila tu Eeja oi?) So moh la kita ke ke IKEA.

Pagi before pergi, drop kan bibik dan Aariq kat rumah Tok Mi. Yer la kesian pulak tinggal sorang² kat rumah tu. Kebetulan my mom ada guests nak datang then dia ada order nasi lemak. So biar la they all kat sana. Sampai IKEA awal gaks, 9.30am camtu. Just nice sebab baru bukak. Awal² pon orang dah ramai ye. Ni some of the stuffs we all survey.




Ingat nak cari something yang 2-in-1 dan tak tinggi sangat so belah top dia tu leh la nak letak railway track Thomas yang elok tersusun dalam kotak ataupon toys² lain. Ada few more we all survey kat tempat children. Storage cam treasure chest tu pon menarik. Memang confuse betul nak amik yang mana. In the end we all settle dengan Trofast series. Kat rumah dah ada satu, so combine kan je. Price pon within the budget. Grab a pair of curtain together ngan rod dia, mirror for the kids' room and done!

If ikutkan I, I nak je amik benda² lain. Ringan je tangan rasa nak campak barang² dalam troli. Banyak space lagi ni. But sebab tukang bayar dia bukan saya, memang tak dapat la. Baru nak amik something dah kena soal siasat. Nak letak mana? Buat apa? Apa ni? Perlu ke? Yadaaa yadaa..spoil the mood la. Memang tak leh nak shopping if hubby is around. Takpe IKEA, I will come again next time but definitely bukan with hubby la or if dia ada gi teman kan the kids main kat bawah tu ke, mommy gi shopping japs

told u kan trolley tu masih banyak space
 
Just this boy yang ikut. Tu pon dia kejap² lari sana sini. Cakap kuat² tanya macam² "best la mommy ni, tu pon best. Ni apa mommy?" Haishhh..anak sapa ni? Mak dia mana mak dia? Sempat jugak kena pow ice-cream tapi dah alang² beli tu amik la combo yang ada hot dog, curry puff ngan air. Kul 12 kita check-out from IKEA..lama gaks for that quantity of items sebab with hubby, dia akan fikir dan fikir dan fikir. Choice dia boleh tahan gaks la. Ikut kan I, ni ok, oh tu pon ok, last² memang blur nak amik yang mana

No comments: