Friday, August 30, 2013

redeem voucher

Selalu lupa bila nak redeem voucher. Kan from Groupon or any deal website dia punya redeem date tu lambat kan, memang takkan ingat la kalau takde reminder. For example this deal.


I'm into deals yang ada photo ni but so far tak pernah lagi nak beli deal photobook sebab tak de masa je nak install software dan design but must do jugak one day. Before this dah pernah beli 4 deal for photo prints tapi only 1 deal valid yang lagi 3 tu kena cancel sebab vendor cannot be contacted. So Groupon refund la but in credits. For this one, I amik deal yang 500 pieces for RM118. Cheap la sebab satu RM0.24 je. Banyak gambar tak print ni.

Memang lupa habis about this deal sampai la last Tuesday kot. Tengok redeem date sampai 30/8 je. I call tanya if boleh extend tak but dia cakap tak leh. Aiseyh..dah la kat SS2. Hubby on call lagi this week. Macam mana nak pergi? Teringat my sister tanya if she's free. Tadaaa..dia cakap ok je nak teman. Ajak my mom sekali so nanti leh gi dinner ke. Set nak pergi today la.

On Wednesday hubby cakap dia leh je teman, route call to US. Pergi la we all together with the kids to SS2 yesterday after work. Jalan tak jam tapi kereta banyak betul. Konon plan nak makan kat Uptown dulu but tgk cam banyak kereta, gi SS2 terus then makan somewhere there. Even at SS2 pon kereta banyak. Pity the kids, tak turun dari kereta pon. Siap bukan main. End up tahpau maggi goreng yang kat Paramount Garden je. Dulu hubby duduk sini and bila visit dia memang harus makan la maggi goreng E.h.san but that was like 7 years back? Now tak sama dah maggi goreng dia. Tak macam dulu.

Mika dari active terus cam flat la sebab lama sangat duduk dalam kereta. Nak balik, slow traffic at Federal Highway then at Sunway tol. Sampai rumah 5 mins je before 8pm. Sian Mika. Dia selalu tgk fav cartoon dia at 7.30pm. Dah record tapi tak sempat pon nak tengok sebab balik rumah dia cam flat. Dah la ada cough sikit. So far tak demam, which is good.

I print banyak Raya photos. Some nak bagi my mom. Kat rumah pon ada 1 box tak sort out lagi which one nak bagi dia sebab memang ada some I print 2 copies. Dia dulu suka collect photo, macam I. Banyak la album. I ingat dulu, selalu sangat hantar gambar cuci tapi now dah modern, dia tak dpt la nak cuci dah. Gambar pon sometimes dia tak dapat nak tengok. Thought of getting her and my dad digital photo frames. Beli 2, satu kat rumah then satu kat office. Now which website yang ada deal ni?

No comments: