Wednesday, August 7, 2013

raya eve

Routine raya every year sama je. Malam raya dan first raya at PIL's side, Raya ke-2&3 at my side. Since school pon dah start cuti the day before raya, I pon decide nak amik cuti. If ikutkan, masih nak pergi kerja at least for half day la, sayang cuti punya pasal. That morning, sempat buat last minute shopping. Went to Pyramid to get some stuffs for the boys. That evening around 5 baru gerak to PIL's house but before that drop bibik kat rumah kakak dia. Bagi dia cuti till Sunday. 

This year kat rumah PIL macam happening sebab semua orang ada unlike last year. Last year my family je ada, then we all tak tidur sana pon sebab PIL pagi² lagi nak gerak ke Johor. My 1st SIL pon overnight kat rumah so best la. The one missing is my biras sebab dalam pantang lagi dan kat Kedah. Lepas berbuka the kids main bunga api. Aariq first time main, tak takut langsung. Lagi dia nak pegang ada lah. So memang kena focus betul² kat dia. Ada one time tu siap pergi kat lilin nak pegang. Isshhh..tak pasal² kang.

That night around 10 dah tidur dah we all. Bila dengar takbir raya memang akan teringat kat arwah Tok Bah. Teringat time² orang datang takbir malam raya tu, then we all ramai² makan lepas orang dah balik. Yang paling excited mestilah arwah Tok Bab sebab dia la yang akan pastikan bilik dah pam, bantal cukup untuk semua. Al-Fatihah Tok Bah. 8 tahun sudah..

the only decent photo yang tak shaky. Pic lain semua gerak²

No comments: