Saturday, August 10, 2013

raya day-3 part ii

Sampai Johor around 3. Sempat la jumpa Mak Long and her family. Kat sana ada nenek I je then we all ingat nak bawak dia jalan ke Muar sebab dia tinggal sorang tapi tak lama lepas tu, Pak Ngah, abang my dad balik with his family. Pak Ngah memang duduk situ. Aariq time mula² sampai biasa la clingy. Tempat baru so dia macam tak biasa. My mom cakap ikut I la ni masa kecik. Asyik berkepit je. Then bila family Mak Long I dah balik baru dia ok sikit. Jalan² kat luar, tengok scenary kampung. Mika naik motor dengan Tok Bah dia, bila Mika bye je terus nangis Aariq sebab kena tinggal. Tapi bila suruh naik tak nak pulak. We all makan kuih raya je then lepas Asar gerak ke Muar.




Selalu akan pergi 2 rumah tapi uncle I tak available that day then they all nak makan mee bandung dulu. Jauh gaks pastu ada jam sikit. By the time sampai dah 6 something. Aariq dah cranky dah time ni sebab tak tidur petang then memang tak dapat enjoy la makan. Asyik nak mommy pastu bila letak dalam baby chair nak turun. Sikit lagi I nak jadi hulk. Mika ok la dia makan meehoon sup.  Then my parents cakap balik la, tak yah gi rumah atok sedara i. Plan nak tukar baju the kids kat sana tapi dah tak jadi, we all just stop kat petrol station, tukar kan Pjs, buat milk. Tak sampai berapa minit dalam kereta both dah tidur. Memang penat sangat la tu hence amukan. Traffic macam ok that night. 10.30 dah sampai rumah. Home sweet home.


No comments: