Friday, August 9, 2013

raya day-2 part iii

Time salam² ni, semua family members ada except for my aunt and cousin of arwah my uncle. Side family I bila salam² semua je mesti kecoh² gelak² sangat berbeza dengan side hubby. So saya adalah culture shock bila first time salam Raya side hubby dulu. Even now pon rasa awkward sebab serious benar. Memang tak pandai nak respond. Dari kecik belah I memang gini la cara nya. Salam, collect/bagi duit raya then amik gambar ramai². My dear cousins, rasa every year kita gather on raya ke-2 la. Confirm semua ada kan? Tapi next time, kita susun kerusi kat luar rumah..baru lapang sikit :D

with aunty zira dut yang responsible ajar mika pose² pelik..huhuh
1st pic - my dad salam MIL dia macam nak serahkan cek je. 
See, even my dad yang serious ni pon leh je join we all gelak². Memang dut sungguh our family ni
2nd pic - mika selamba je parking bottom dia time Tok Mi tengah salam mak dia. Kamu ni..
4th pic - aunty nana yang rajin melayan mika
6th pic - pangku baby Emmett, Aariq tak marah..bagus
candid and not so candid group pose
mika dah moody dan penat
mom with her mom and sisters

Ada la few drama that evening. Tak sah takde drama family we all ni. Satu, scene Mika terkunci dalam bilik. Dia tak biasa dengan door knob yang kalau nak lock tu tekan sebab kat rumah jenis pusing. So tertekan knob tu then tak reti nak bukak. Panic la dia. Another drama..haih..biar lah rahsia. Tetamu tak diundang in conclusion. Dinner dulu then malam sikit baru gerak balik ke hotel. Since TV tak clear, by 10 plus semua dah tidur with the lights on. Heh..cam creepy je tutup lampu.

tok bah advising mika not to panic kalau something happen 
while aariq couldn't be bothered
pic of the day
dengan air mata, duit raya..mengenang nasib ke apa
manja Tok Mi ni..

No comments: