Thursday, August 8, 2013

raya day-1

Pagi raya as usual, the guys pergi masjid for solat Aidilfitri. My MIL and I awal² dah makan dah. Nak tunggu cam lambat je. Since tak cukup quorum today, takde la photo shoot session. Baju raya pon the kids pakai last year punya je sebab tak nak kotorkan yang baru tu. I lagi la, tukar pakai baju kurung dah nak tengahari. Tu pon pakai baju kurung last year je, sayang takut baju kotor. Mika sempat la bervideo call dengan Tok Mi dia and that side pon macam sunyi sebab the kids semua takde and 2 family tak balik lagi (mine and my cousin's).

Pagi tu lepak je, tengok tv, makan. Ada orang datang beraya and that's it. After lunch, both my SILs have to make a move. Nak visit their husbands' side pulak. I stay kejap tolong kemas apa yang patut and by 2 macam tu, we all pon gerak balik to PH. So nice sebab jalan kosong, area PH pon sunyi je. Just the four of us and that's what I like the most. Sampai rumah, we all sempat masak meehoon (we all sebab hubby pon tolong), then I sempat buat laundry then pack baju for our balik kampung trip tomorrow.

di pagi raya. kesian aariq ni, baju songkok semua pon mika punya 
salam Tok Di dan Nenek Mi

No comments: