Saturday, August 17, 2013

open house at mom's

My parents together with my siblings and I buat a mini open house the weekend after Raya. Tak la mini sangat tapi majority our family members and friends datang to the event. My friends pon unexpectedly ramai datang. Dah la ajak last minute sebab hari Khamis tu baru balik office then hari tu la baru ajak. Tapi my close friends, I dah start ajak even after Raya. Those yang datang, thanks for coming! Yang tak datang..merajuk laa..*kidding* On my husband’s side, only my PIL datang. 2nd SIL inform dia tak dapat datang, yang lain..I have no idea, busy kot. Anyways, my cousins, aunts memang stay sampai habis event. Siap tolong kemas lagi, love you guys so much la. 

Morning I datang la tolong² apa yang patut then balik tukar baju. 12 noon I datang dulu dengan Mika sebab Aariq tidur. My friends yang datang 12 ish ada la a few including Mika’s ex-babysitter with her mom and sis. Tak sempat la nak amik gambar ngan you all. Sangat busy pukul 12 tu. Peak period. Then my team members all except for two datang around 1ish. Yang lain² datang 2pm and last guest is my dear best friend Faz. Faz macam family friend gaks sebab my cousins pon kenal dia. Knowing Faz dia memang senang sangat la nak mix around. Her cousin used to be Ellie’s schoolmate. Then lain2 tuh kenal thru kenduri, FB. 

Despite semua happy², ada la unfortunate event terjadi that day. Daughter of my mom’s cousin age around 3 jatuh dalam kolam. Dia dok main tepi² steps tu then I rasa somebody tertolak dia or dia terjatuh sendiri. Not sure. Hubby terus jadi hero la tolong selamatkan dia. Time tu budak tu dah terkapai². For orang besar tak dalam la but for age 2-3 cam Aariq tu, leh sampai dada/dagu gaks. Tak pasal² kang masuk news. Kolam tu memang a bit dangerous for small children so that’s why adult supervision is a must. Alhamdulillah all OK, pheww lega. 

Hubby then balik dulu with Aariq and bibik. Elok la, Aariq dah sleepy. Mika pandai bawak diri. Aunty² dia ramai then my friends pon ada baru sampai then ada kids age dia. Masa dah nak last² tu ada this boy datang with his parents. Anak kawan my mom actually. Memang macam Mika tapi bigger. That boy is 7 yrs old then masa I pregnant kan Mika dulu, dia siap suruh I main ngan dia naik turun tangga. Sebab tu kot Mika ada iras² dia. My cousin Nana ni rajin la melayan the kids. Siap main game exercise la apa la. Hubby came back just in time to meet that boy. Dia pon gelak je tengok Mika and the boy. 

By 7pm, hubby balik dulu with Mika yang sudah keletihan. I stay sampai almost 9 just to help with mana yang boleh. Good thing jugak stay sebab my aunt from Kuantan sampai that night. Sempat la jumpa dia. Leftover food Alhamdulillah tak banyak. Most of the invited guests datang. Even my friends pon, 2/3 of them came. Jiran-jiran my mom ramai yang mostly my age sangat close with my mom termasuk la best friend I, Erin datang. 

the setting



mika tunjuk perut 


ni la boy tu 
as usual, cousins and sister!

No comments: