Saturday, August 3, 2013

masak-masak

Later in the evening, ingat nak masak je for Iftar. Bila lagi nak masak kan. Hubby went to the shop alone to get some stuffs sebab nak masak nanti. Resipi hari tu, sotong goreng tepung, ayam masak kicap, sayur kacang buncis + carrot masak berlada dan ikan goreng (Umi bagi semalam). Tak sempat langsung nak amik gambar more like tak teringat. By 7pm camtu baru siap masak. Punya la lama I kat dapur tu. Nasib part sotong hubby settlekan. Teringin nak makan sotong goreng tepung ala uptown so jom buat jom. We all guna this recipe. Google je. Tapi I rasa sotong tu tak cukup kering sebab tepung tak melekat sangat. Tapi masih menjadi la. Terasa la crunchy dia tu. Vege pon ikut resipi from that blog. Boleh buat lagi pas ni.

aariq nak makan, mika langsung tak nak try

After dinner that night, tiba² lips Mika jadi macam ni. Dia tak makan sotong pon. Tu pon makan balance TCSR. Don't know he's allergic to what. Tap tak boleh nak track jugak sebab dia makan macam² before dia makan nasi tu. Nasib tak bengkak sangat sebab dia elok je tidur lepas tu.

alololo..sian dia

No comments: