Sunday, August 25, 2013

jantung terhenti

It breaks my heart bila anak under your own watch jatuh and the saddest part is, jatuh adalah terlentang yer. Sekejap je benda tu jadi. One minute he was doing fine, berdiri atas stool, main air kat sink, pastu pusing kejap tengok dah tergolek. Masa I amik dia tu memang heartbeat laju la. Terus amik peluk dia, then amik sausage beku tu, letak kat kepala. Cek gaks takut luka ke apa. Masa kejadian, only me and the boys je at home. Bibik cuti, hubby bola. Terus I baca al-Fatihah, 3 Kul, ayat Kursi, selawat then tiup² kat kepala dia. Huwaaa..ternangis japs time tu. Mika went all quiet tapi dia tak tahu pon apa yang jadi sebab dia kat depan tengok tv. Aariq ngan I kat belakang at the wet kitchen. Memang my fault bagi dia main atas stool. Time dia nangis tu takde la meraung ke apa, cam nangis biasa. Sempat la I tanya dia ni siapa, tu siapa. Lepas je jadi, terus dia tertidur. I memang monitor dia takut anything happen kan. Tapi elok je dia bangun nak milk then bila nampak Mika, main kejar², lompat² atas tilam. Itu tanda dia dah baik la. Maybe dia jatuh tak teruk sangat..can't imagine if teruk. I can never forive myself if something happen to my kids under my own watch. Syukur sangat dia ok. Alhamdulillah!

No comments: