Sunday, August 11, 2013

farm in the city

Dah puas balik kampung, it's time to bring the kids out jalan². Every year memang akan ambil cuti lebih sikit lepas raya. Actually tak plan pon nak gi Farm In the City ni. Initial plan nak gi zoo tapi cam baru je gi last year so why not ke tempat ni. Dekat pon dekat. Located at Seri Kembangan, near Giant there. The weather pon best. Best as in tak panas sangat la. Entrance fee for adults is RM30, RM25 for kids below 12 yrs old and below 90cm of height is FOC. Tempat ni kat tepi jalan je but tak sangka luas siap ada tasik. Animal pon banyak and for animal lover macam Aariq, dia memang enjoy la. Semua pon dia nak usik kecuali reptiles. Banyak photos..so that explain all la yer.

at the entrance 


terus pegang..dia ingat kucing kot
mika takut². ada one time tu dia confident je ingat rabbit then nak angkat
bila i cakap guinea pig terus cam geli
ikut suka hati dia je nak angkat macam mana
good thing about this place, keluar je dari satu tempat ada la sink together with soap 
so mak² macam i ni memang sikit² suruh basuh tangan


at this place ada ayam. aariq elok main kejar² dengan ayam² tu
part yang rusa tu, tu paling dekat mika nak pergi
aariq on the other hand, siap tarik bulu 

 nice weather kan? nak hujan tapi tak hujan

Petang tu gi beraya rumah mak (babysitter masa kecik) then to our aunt's house. For dinner that night my mom pass kan lauk yang Pak Ngah masak for lunch that day. Ikan sungai masak singgang ke apa..sedap sangat. Dish tu I makan sorang je dan hanya lauk tu + cili padi. Oh heaven. Dulu2 kalau balik kampung memang itu la signature dish. Bentang kain panjang², makan la ramai² we all. Dulu la time rumah Tok Mak belum renovate lagi. Time ada half rumah kayu, half rumah batu. If breakfast pon sure makan kat bawah je, duduk dalam baris yang panjang. Those were the days.

masa mommy kecik² dulu, selalu main kat sini la
masuk longkang, jatuh longkang..u name it
lagi ganas kot dari mika sekarang. i ingat dulu my friends banyak budak lelaki je

No comments: