Monday, August 12, 2013

aquaria + boat ride

The next day nye pulak bawak the kids to Aquaria. Second time for us + Mika and first time for Aariq. Kira Mika punya first time gaks la sebab time pergi dulu dia baru je 8 bulan. Tak ingat apa pon. I’ve blogged about it last time tapi sebab pics dalam entry tu semua gone, tak perlu la nak link ke situ. Wait till I recover the photos. Hopefully ada lagi dalam harddisk.

UPDATE: Photos restored. Previous trip to Aquaria can be found here!

Anyways, masa sampai Aquaria baru nak bukak. Pukul 10 kot time tu. Beratur la kejap. Since datang ngan family, only one person kena queue. Yang lain moh la kita ke waiting area. Tak lama pon. Within 10 mins dah dapat tiket. Sama je macam 4 tahun lepas. Ikan, ikan, ikan dan rakan-rakan (what do you expect, Eeja?). I bukan la peminat ikan, so sekadar tengok sekali lalu je. Bila sampai kat Arapaima tu, Aariq dah takut. Mika pon suruh amik gambar dekat² pon takut. Dalam tunnel tuh pon sama. Dapat amik pic lebih kurang. Kesimpulannya we all dalam tu tak sampai sejam kot. Tiba² je eh dah habis? Takkan nak balik rumah kan..baru kul 11. 




Since dah ada orang terlepas cakap naik boat, ke the Mines la kita. Sana kan ada boat yang bawak tour tasik. Amik yang paling kejap, 15 minutes ride. Siap feeling² tourist dah, konon kat tempat lain tapi glad the kids enjoy it. Takde la scene nak turun dari boat ke, nangis ke..phewww. Lunch at TCRS atas permintaan Mika. Hubby and I tahpau Texas Chicken je. Tak pernah rasa, first time makan. Tapi sama je kot macam ayam goreng lain. Dia ala² Popeye sikit. That’s all for our Monday




No comments: