Saturday, August 3, 2013

a visit to the doc & jalan-jalan

Before pergi Pyramid, pergi jumpa Paed at SS15 sebab the boys macam cough and Aariq ada flu. Dah nak raya ni better la stock-up medicines. Sunday clinic tutup then Mon-Tues takut tak sempat plus it's better to seek early treatment before anything (mak yang paranoid memang begitu). Clinic pon macam tutup lama, from Wed sampai la Wed lagi satu. Amboi, doc ni pergi bercuti nampak sebab sah² tak celebrate Raya.

Then we went to Pyramid sebab nak cari kasut Aariq. Actually kasut Mika yang lama ada je and still in good condition, sangat good tapi macam besar sikit for Aariq. Makes him uncomfortable to walk tapi In Shaa Allah, 2 months lagi muat la. So ingat nak beli yang biasa² je sebab his old shoe memang tak muat dah. Mika punya gaks dulu. Aariq jarang dapat barang baru, almost all recycle je but condition macam baru. Jimat di situ. Pergi gaks Cotton On sebab nak match kan shoe macam Mika punya, tapi kaki Aariq cam lebar, size dia pulak 6,8 camtu. If 7 just nice la.

sendiri nak ambil gambar kat sini. nasib mak rajin nak snap

Masa test² this boy boleh pulak tertidur. Expected pon sebab waktu tidur dia. Mika nak makan dulu, off we went to TCRS. Sedap betul dia makan, 1 plate of rice yang kid's meal tu habis + 3/4 extra rice. Mika mika..

mika ke aariq? even hubby thought ni mika
mommy teman dari luar je

Time hubby dalam kedai to pay for Aariq' shoes, the boys duduk luar dengan I. Dah tahu size semua sebab before that dah survey. Mika ni mula² elok je sebelah I then tiba² dia takde. Macam nak gugur jantung weyh. I dah siap nak jerit sebab pusing² dia takde kat situ. So panic. Pandang dalam kedai tengok elok je dia berdiri sebelah hubby. Memang kena remind la banyak kali cakap jangan buat lagi, nak gi mana² bagitau mommy dulu. 

While waiting for daddy..lepak kat luar kedai sambil main torch-light pow kat Cotton On. Aariq dapat sandal baru, time tu la Mika pow torch-light. Nak beli kena la beli 2 sekali. Balik rumah tak sampai pon satu hari, yang kuning Aariq pegang tu, Mika dah pecahkan handle dia T____T Still boleh guna but cacat dah la. Ishhh..





No comments: