Saturday, July 20, 2013

misi mencari baju raya #2

Keluar awal sikit that Saturday sebab teman hubby gi settle something at Bkt Jalil. Done with that, we went to Parade. Konon nak cari baju melayu tapi cam tak menarik lak. Kena pergi PKNS gaks if nak cari baju melayu hubby. I tengok gak baju kurung kat situ tapi cam hati dah berkenan baju lain so bila pandang baju lain rasa cam biasa je. Hubby pon cam dah faham², so ke Shah Alam kita. I tak la cari baju kurung yang stylo sangat. Nampak cantik, kain best, color pon menarik dah. If ada function ke apa, then baru la cari best² sikit. Setakat nak beraya, duduk rumah baju kurung biasa² pon boleh. Janji selesa. Plus ada lagi baju kurung tahun lepas pakai 2-3 kali je, so masih cam baru (tolongla jangan gemuk sekarang, tak muat pulak nanti T___T) If outing nak cari barang dan lama, as usual kena la tinggalkan Aariq. Sian dia before nak pergi tu. Siap tolong tutupkan tv, amik kasut dah memang macam nak ikut la. Terpaksa la bawak dia round² dulu. Last year July, dia baru 8 months dan tak faham sangat pon lagi. Next year macam mana la eh?









Done with the outing, layan movie The Haunting in Connecticut 2: Ghosts of Georgia. Don't ask me about part 1 sebab tak pernah tengok pon before this. Usually malam takut sikit nak layan horror movie, so bila siang cam ok la nak tengok. Hubby tidur pon takpe, I can watch it alone. Chewah, berani yer kamu. Tapi movie dia so so je. Sedar² dah dekat pukul 5. Dah la plan nak makan nasi briani today. Order dulu then later pick up kat Shah Alam. Satu hari je dah 2 kali pergi Shah Alam. That night tengok lagi movie Any Day Now again, so so jugak but one thing is that movie pasal life. So cam ada la jugak tujuan movie tu. Actually every Friday kan if boleh we all layan movie, so last Friday pon tengok la this movie Stoker starred by Nicole Kidman dan lain² tak kenal sangat. Cam a horror film + drama + phsycho movie but still to me macam biasa je. Conclusion is, weekend semua movie tak best. 

No comments: