Sunday, July 28, 2013

misi mencari baju raya #4

In the end, we all ke PKNS gaks. Kat sana kan memang terkenal dengan baju² melayu/kurung ni. Memang dari dulu if nak cari baju melayu for Mika, cari kat sini je. Sampai sana pukul 10 tapi crowd dah ramai. Memang ramai habis. Stock jalan laga² dah. The mission today nak cari baju melayu the kids then that's it. Lega sebab mine and hubby dah complete, so tak yah pening² dah. I dah bagitahu hubby nak cari baju raya awal² sebab nak avoid crowd ni la. Kat bawah tu memang banyak booth tapi agak pening kepala nak cari. Dengan orang ramai, booth kecik, tak selesa. So we all naik atas. Jumpa la this shop then ada la jual baju melayu yang we all nak, tapi color dia terang sangat so hubby cakap round dulu. Turun bawah balik then far at the end nampak this shop jual baju melayu with the color we want. Usha² ada size for the kids. Cuma Aariq takde cekak musang, teluk belanga je. It's OK. Sebab dia kecik lagi. Terus grab but kena cari sampin pulak. Next shop memang ada sampin and our fault gaks tak cek price. Time nak bayar tu baru tanya, price for both sampin dah sama price baju melayu for both. Adakah price dia memang mahal camtu? Huwaa..no wonder tak ramai org kat kedai tu. Takpe la dah beli pon. Size just nice for both. Mika boleh la try tadi but Aariq agak² je, sebab kat rumah test 3 yrs punya still besar. Amik 2 yrs old just nice. Alhamdulillah, mission completed. Next year tempah je la kalau nak color sama. Actually sebab dah beli baju raya I dulu this year, tu yang susah nak cari color for the boys. If nak beli gaks next year, they all kena decide dulu which color.

tadaa..our theme color this year 
pakai mika punya songkok. recycle je
ok gaks ada two boys. boleh save

No comments: