Thursday, July 18, 2013

Iftar with the girls

Finally the girls and I had the chance to do Iftar together this year. We missed it last year tapi before that tak pernah miss at least from 2008. The last Iftar we had back then in 2011 when I was pregnant with Aariq and that time Ereen couldn't make it. Click here for 2011 post dan dalam tu ada link to previous years.

Sebab susah nak jumpa due to commitments and whatnot, ber-Iftar macam wajib every year. Siapa initiate this year? Thanks to Erin and also thanks to my blog (nak jugak!) sebab dia terbaca entry I makan sotong goreng tepung lalu terus Whatsapp semua orang. Memang ad hoc betul sebab plan hari Rabu, hari Khamis jumpa. Eh mesti selalu buat macam ni la. Usually we will bring the clan together ie other half and kids tapi since it's a working day, naaahhh..just US will do. Lagi meriah dan boleh gossip lama².

Since I sorang je datang from the other side (CBJ), I masuk office awal sikit that day then balik rumah dulu. Sempat la jumpa the kids and teman hubby beli food for Iftar. Oh, we are planning to Iftar at Uptown sebab sotong goreng tepung tu la. No fancy² restaurant this year, Uptown pon ok je. More relax. Dah settle kan hal di rumah, baru la lega sikit nak tinggalkan mereka. See, keluar few hours pon dah pening nak sort itu ini. Bukan tak trust hubby or the maid, just that malam² usually I yang feed them dinner and put them to sleep. Dah jadi mak² ni memang jarang sangat keluar, must make time to meet up with the girls more often! Mommy needs time off too kan?

Budget Elite, NKVE jam that evening but surprisingly sangat clear. I keluar rumah 5.45pm, 6.15pm dah sampai. Otw ada polis suruh ke tepi sebab nak bagi laluan to the Chelsea team yang baru sampai from KLIA kot? Time tu nak masuk Shah Alam dah. Bila nampak the buses, then cars bearing the Chelsea logo escorting the busses macam excited japs. If orang cakap pasal bola, then the players, I tahu la. Kata banyak lelaki handsome. They are so near and yet so far gitu.

Seawal-awal sampai pon, Erin lagi awal. The first to arrive. Park pon dekat² then next to arrive is Ereen. Faz and Eisha sampai dekat² nak Iftar tapi they all yang paling dekat :P Of course order sotong goreng tepung, lala sweet sour, bamboo shell kam heong, chicken chop, chicken grill & sotong kangkung. Maghrib dulu then sambung lepak sampai la pukul 10. So happy to meet the girls! Even though ada la I jumpa Ereen masa kakak dia kahwin, then Erin selalu gaks terjumpa depan rumah my mom, tapi bila dah jumpa ramai² mmg lagi meriah la. I hope we can stay friends forever girls! 17 years of friendship, still strong and standing. So many memories kan? Faz lagi lama la..since primary school, Erin pon. Love you girls so much!



 



No comments: