Tuesday, July 23, 2013

ayam masak kicap

So that day I decided to cook ayam masak kicap for Iftar..ala ayam masak kicap pon tapi excited dia cam masak hebat². Org lain tutup sebelah mata pon boleh masak. Pfftt..ok reason because, lauk ni lauk fav saya. Bila my mom masak, memang akan makan tanpa berhenti la. Dari dulu memang tak reti nak budget kicap banyak mana nak letak. Asyik la terpekat, tercair, termanis la..like apahal kamu ni eeja? Masak kicap pon tak lepas. Geram. Nak belajar dari dulu asyik la lupa. Ada gak case bila nak belajar, umi awal² dah cakap, tak per, umi masakkan. Haa..macam mana nak pandai? Then one fine day memang decide nak belajar gak. Oh senang je adik². Memang tutup sebelah mata pon boleh masak. Gagaga..up sikit sebab bulan puasa mana boleh nak rasa² sangat. First time masak guna resipi baru..jadi laks tu. Hubby pon suka. Alhamdulillah :) Bawang besar memang pelengkap resipi la. Lagi banyak lagi sedap.

No comments: