Friday, May 31, 2013

PD - getaway day 1

Decide nak short vacation with the kids and we chose PD. Mula² ingat nak pergi Sunway Lagoon then stay one night at the Sunway Hotel or maybe stay one night at any hotel in KL ke but nahhh..dah alang² getaway tuh, jom la kita ke PD. So after almost 2 years, pergi PD lagi. Previous one masa my birthday about a month before deliver Aariq, click here and another one masa Mika baru 1 year old kot, click here, here, here, here and here. The first twowe all stay at Thistle, hotel best dengan pool yang sangat besar tapi mahal sikit then this time around, ingat nak try hotel lain. Lepas tengok review and all, price pon ok so Avillion Admiral Cove it is. Hubby particular sikit hotel ni, my suggestion mula² Corus Hotel je. Cuti sekolah sure pack, so booking dah buat way before school hols then pergi on Friday.

Hotel okla, not bad. Of course cannot compare with Thistle kan but this hotel macam just nice. Parking senang, then view cantik, pool pon ok cuma tak luas sangat la then bilik pon ok. We all amik Straits Studio come with one extra large bed and one sofa bed. Tak cukup dengan tu, amik baby cot just in case tak muat 4 orang atas katil. Rate including breakfast. Beach kena jalan keluar sikit la but still ok. Just that no lift from parking to lobby, slack sikit but other than that, I'm one happy customer. Hotel dekat dengan hospital dan tak jauh je dari Petronas PD tuh. 

Sampai sana 3 plus, straight away check-in then dapat bilik. Lepak jap then at 5, off we went to the pool. This time I pon masuk. Done with pool, pergi beach and the kids memang nampak happy. Happy sangat bila nampak they all enjoy. Knowing PD, beach tak bersih la kan..ada je sampah sana sini. I pon tak sampai hati nak berendam dalam tu. Basahkan kaki je biar cukup syarat tapi the kids suka la main pasir. Mika still geli pasir, tak bukak pon sandal dia. Aariq automatic je pergi ke arah laut tu main air + pasir. Good boy.

 while waiting for daddy to check-in, jom layan mommy snap photos
kat lobby ni memang ada sofa ala² katil. best la landing sini sementara nak tunggu
yang kecik tu tak tidur tengahari langsung
the room - Straits Studio
we got the corner room, so sangat la luas sebab dia L shape
the room ada sink, mak² sangat happy sebab senak nak basuh botol susu ke
the view from our room
balcony tu kena be careful la, jgn bagi kids panjat or duduk tepi sangat
most of the time the sliding doors tutup je sebab panas, malam banyak nyamuk laks
pool time
mika dah berani sangat tak macam dulu² sebab kat school ada swimming class, 
memang banyak membantu
aariq pon tak takut langsung, suka je dia 
beach time
tengok la mika, masih pakai sandal. town boy betul mamat ni
aariq relax je 

sama tak lips kami? 
both kepenatan. we had dinner outside at one of the restaurants
then tahpau some satay kajang. balik je from dinner both tak larat dah and felt asleep at 9pm
me and hubby layan versus sambil makan satay..tanam lemak betul

No comments: