Saturday, June 15, 2013

Parents Teachers Day and etc

Saturday yang sangat busy but I like it like that. If weekend macam tak boleh je nak duduk rumah. The kids need to go out too kan walaupon dekat². That morning lepas breakfast, pergi school Mika sebab ada Parents Teachers Day. My son..oh well..kalau kat rumah macam tu, macam tu la dia kat school tapi independent sikit la. Tantrum masih ada tapi good thing is, semua orang pon nak kawan ngan dia. Dalam class, suka je main² especially with other boys. Main lawan², baling² eraser, memang boys betul la. Nasib dapat teacher yang ok..so boleh tengok Mika ni macam manja jugak la dengan teacher dia. Teacher cakap if Mika absent, sunyi je class. Overall dia ok but need to pay bit more attention to his reading skill. Maths and social skills semua Excellent. Reading je dia a bit behind. Pas ni kena la continue kat rumah. Slowly he will learn..boys macam ni la kot kan?

ni je photo yang ok. yang lain semua gerak² sbb kids tak duduk diam

Done with that, pergi clinic dr Gan at SS 15, Subang sebab Aariq macam flu. This time langsung tak nangis bila doctor check. Good boy! Flu not that bad and no phlegm. Aariq sekarang macam bosan dengan nasi so I risau gaks if berat dia turun but bila check ok je. Mika on the other hand, doc cakap kena masuk swimming class ke bagi dia sport sikit. Mika memang dah biasa dengan doc since small so basically doc tahu dia macam mana. I like this doc sebab dia macam friendly and his explanation memang very detail and mostly apa dia cakap tu betul. Consultation and medicine pon a bit cheaper as compare to the one in Puchong dan tak ramai orang. Sebab Aariq dah sleepy, we dropped him first at home then only headed to the dentist. I nak buat scaling. Dah dekat situ, terus ajak Mika check-up sekali..just for an introduction.

doc and nurse sangat baik..this dental clinic pon i suka

Mika nak makan ayam penyet pulak which is located just below the clinic. So makan dulu. Next stop is Tropicana City Mall sebab hubby nak cari barang. Sampai rumah around 2.30pm..done with the first part of the day. To be continued..

No comments: