Sunday, June 9, 2013

Krabi - Day 1 (Krabi Night Market)

Lepas episode emo, mandi, minum petang then sempat la layan citer Outbreak baru we all keluar...luckily hubby brought WDTV sebab channels kat hotel cam limited then tak English friendly . This time ke night market at Krabi Town. Night market ni tak silap Fri - Sun je. Macam tak confident nak sewa scooter then bawak sana sini, naik tut² pon boleh la. Ada feel² naik motor gaks. We all amik tut² to and fro. From Ao Nang to Krabi adalah dalam 17km and about 20 mins kot. Hujan all the way. At the night market, ada banyak food and bila beli kena make sure ada tanda bulan bintang for halal. Mostly ada la so tak susah nak cari food. We bought fried chicken, ada cam pisang with gravy ala² pengat pisang la and coconut shake. Tak reti nak makan mangga pulut tu. Sebab hujan, takde la nak keluar kan camera amik gambar food semua. We bought most of the souvenirs here sebab the price is way cheaper than Ao Nang. Berjaya suruh hubby beli raincoat gaks sebab memang perlu kot. Asyik hujan je. I basah tak kisah..bag tu mana boleh basah. If water proof macam mana pon, sure akan basah la.


Had dinner at this Chaba Seafood Restaurant on the way back to Ao Nang. Recommended by the tut² driver. Sedap dan murah la jugak. The food below cost us THB570, RM57 je. Nak balik hotel, owner restaurant ni hantar FOC. Good good :)

order kailan ikan masin, sea food tomyam, sotong goreng tepung dan lala masak cili

No comments: