Monday, May 13, 2013

zharief aariq is 18 months old!

On the other note, Zharief Aariq is 18 months old today! Mika dulu rajin update almost every month, dah ada anak 2 ni, asyik lupa je but that doesn't me I tak ingat development dia. At 18 months old dah macam² boleh buat. He is able to pronounce some words - cat, daddy, Ka (mika), ish (fish/finish), nak, tak nak, mamam, bebek (bibik), bah bah (tok bah), pad (ipad), keluar, buang dan dah faham instructions. Point to his ears, eyes, nose, mouth, tummy, teeth bila tanya, point to himself bila tanya "Where's Aariq", dah recognise orang bila tanya, pandai angkat tangan dah, clap hands, stomp his feet ikut lagu If You're Happy, then suka follow apa Mika buat. Pandai nak solat. Bila nak solat je, mintak kopiah then mulut pon kumat kamit, macam tahu je nak baca apa. The boys will join their daddy to pray. Makan so far pon Alhamdulillah tapi ada la time dia picky. Still belum pandai panggil Mommy lagi and I am still waiting for that magic word. Progress his good, gigi dah banyak, banyak cakap gaks tapi bahasa German dia. Kadang² dengar dia macam menyanyi..tapi still bahasa German dia la. Latest skill, buat muka marah. Clever boy. Mommy doakan the best for you and Mika. Love you both so much!

takutnyaaa...garang betul

No comments: