Sunday, May 12, 2013

mother's day just like any ordinary day

Happy Mother’s Day to me, to my mom, to my MIL and to all the mommies and mommies-to-be out there!

mika did this at school. bila i balik kerja that Friday, dia bersungguh² nak surprisekan by standing behind the door. alololo..so sweet. siap dah bagi, then bagi lagi

Sunday pagi² hubby dah keluar main bola and this time bawak Mika. So I duduk je la rumah with Aariq layan dia dan ini la kerja saya.



My parents dropped  by that morning just to see their cucu. I tak masak lunch pon sebab hubby cakap nak pergi wedding. Around 11 he call cakap panas and tak rasa nak pergi so he tahpau some lauk for us. Okays, no problem. Suruh bibik masak nasi and top-up with telur dadar. Mika bila lauk kari, makan bertambah². Sedap sangat kot. I must learn how to cook kari daging. Ayam dah, ikan dah, daging je belum. Must must must.

mata mana mata? 
nanti dah sekolah if main bola sure gelap dah. huhuhu

After Asar, hubby ajak makan petang. I pilih Nandos over Old Town sebab lama dah tak makan. Pergi dekat Taipan punya. Parking kat situ even on weekend pon susah but our luck la dapat. Terpaksa tinggalkan Aariq sebab he was sleeping masa nak pergi tu. Nak kejut kan kesian. Bila balik tanya bibik lama ke dia tidur..2 jam yer! Mana tak, bilik gelap macam malam. Tuh yang sedap je tidur.

mika photobomb! 



Petang as usual the kids mesti nak jalan² kat luar. Mika malam tuh baru nak habiskan homework. By 9 the kids and I dah tidur kepenatan. Sempat pesan kat hubby beli kicap je then tak ingat apa dah.

actually this photo was taken on Friday tapi saja nak letak sini sebab takde pic aariq
but his face like this la bila takde mood..masam semacam

No comments: