Tuesday, May 21, 2013

hari overslept serumah


Aariq had an appointment yesterday for his 18-months-old checkup + DTP & Polio & Hib booster jab. His weight and height are on the right track. Dia macam start to be picky with his food just like his brother tapi doctor cakap, it’s just a phase and despite that, his weight is still good. Living proof is Mika la kan..tapi Mika special case sikit, dia above average. Huhuh..bak kata bibik "Mika ikut bapak, Aariq ikut kakak" Haha..

Kena jab nangis la tapi tak teruk sangat. The sad part is, dia tergolek kat floor hospital tu. Time tu dia nak jalan then tarik my hand, then cam terlepas but tak la kuat tapi masih sakit. Ye la atas lantai kan, mana tak sakit. Mika pulak time tu tengah cakap kat I “Nak bisik nak bisik”. Sedikit kelam kabut so terjadi la incident yang tak diduga. Hubby that time kat cashier. Sian Aariq, nangis sampai termuntah. Huhuhu..habis kotor baju dia. Time² perlu kan baju spare time tu la I tak bawak, just his jacket. Rasa macam mak yang jahat je sebab anak jatuh depan mata. Siap ada aunty² yang duduk kat situ cakap “Aiyohhh” Haih..bukannya sengaja aunty. Don’t make me feel more guilty.

Done with that, sempat la tahpau nasi lemak baldi for us, ayam penyet for Mika. Balik rumah suruh bibik tukar kan baju Aariq, bagi ubat demam. Mika makan banyak kot malam tadi. 2 pinggan..hoih! Lepas tu 8 oz of milk pulak..tuh pon nak lagi milk but I buat tak tau je, takut sakit perut. That night semua tidur tak bangun².

Both the boys only asked for milk at 5am then I terbabas bangun pukul 6.15. Cepat² mandi sebab nak kena masak sup sayur pulak. Leceh la kerja PJ ni, lambat sikit je jam la nanti. Turun bawah around 6.30 tengok bibik overslept. Selalu dia alert sebab nak Subuh tapi sebab dia “cuti” tu yang overslept tu. Dah la I suruh dia prepare kan roti telur I nak bawak gi office. Told her no need, just tolong tengokkan sup then ambil Aariq sebab biasa la pagi² mesti budak tu buat business. Tapi dalam lambat² tu, I sampai office pukul 7.50 pagi. The earliest so far..amazing! At least something good to start the day with. Happy Tuesday people!

No comments: