Monday, May 13, 2013

fried rice

On some days when I feel like eating my own version of fried rice, I will whip it up, letak bahan suka hati then sendiri masak sendiri puji :) Senang sangat sebenarnya. Got this recipe from my aunt. Yang penting kena ada bawang merah, ikan bilis dan cili padi. Sayur nak letak apa² pon boleh tapi selalu nya kacang panjang or kacang buncis la then ayam if nak letak dan telur. I suka yang kosong² sebab nanti top-up with sausage or nuggets. Bahan² bibik dah prepare, tinggal nak goreng je. I prefer to do the cooking while bibik bawak la the kids jalan² amik angin kat luar rumah tu (cakap je la malas). Buat 2 version, pedas dan tak pedas. Tapi the kids sorang pon tak makan sebab before that they all dah makan mushroom soup + bread. It’s OK. Can eat it for tomorrow if nak. So here is my version of nasi goreng campak², very the simple one. If makan kena pair with coffee, baru ada kick, for me la.

pic kena tengok anti-clockwise

Time masak ada pulak tukang teman. This cat memang dari kecik dok kat belakang my house. Read this entry. Dulu ada lagi seekor but don't know what happen to that one, hilang dah. Yang orange ni tak nak pulak pergi tempat lain. So selagi dia ada, selagi tu la we all feed dia. Tapi tak boleh masuk rumah, sampai pintu je. Nama pon takde, kesian..I suka kucing tapi bab² nak jaga ni malas sikit. Hubby la rajin beli kan food, bibik pon selalu tengok² kan. The kids suka la but tuh pon I tak bagi sangat angkat² sebab bulu. Takut tak basuh tangan terus pegang food ke apa. Cukup tengok² dan main² kat luar.

anybody wants this?

No comments: