Sunday, May 19, 2013

an ordinary sunday


That morning, sempat la pergi court kejap main² with the boys then had breakfast at mamak. Done with breakfast, drop Aariq dulu at home sebab nak buat some marketing.

roti canai makan, nasi goreng pon makan budak² ni

aariq tiru little red riding hood dalam kids stories
elok pulak makan duduk diam. the power of ipad which is normal for all kids nowadays kan?

Later around 10.30am, brought the kids out to the Toys R Us clearance sale at Summit. Aariq as usual la, tidur sebab nap time dia. I think sebab dah last day so toys pon tinggal yang tak best je and not that cheap pon. Tapi dalam tak best, hubby bought them Thomas railway track. Tuh pon dia cakap nak belikan Aariq Sesame Street Cookie Monster but I cakap tak payah la..one is enough, boleh share. Hubby memang macam tu. If toys for the boys, dia don’t mind. I guess sama la macam I when it comes to clothes.


mesti la berebut..aariq tu sikit² nak duduk atas railway. jap² gi dia angkat train tu

Petang mood rajin sikit nak masak. Tapi this time, kari ayam tak menjadi sangat (dulu pon tak menjadi sangat tapi boleh la ulang² makan) don’t know why. I suspect rempah kari cam tak sedap or sebab guna santan kotak. Selalu guna santan fresh.  First time I try buat sambal kentang. Boleh improvise lagi lepas ni. The kids had rice/meehoon soup for dinner. Weekend yang biasa je but again, suka je macam ni which is to spend some quality time with the boys.

lauk kari ayam kurang kick, sayur taugeh goreng, kentang masak sambal 
belated Teacher's Day presents..better late than never kan?

No comments: