Friday, April 12, 2013

traffic is depressing but still manageable

Day 5 in PJ office. Traffic memang teruk la. Took me an hour or so to reach office. Tapi bila balik setengah jam je dah sampai. Keluar office pukul 4.30pm, sampai pukul 5. How wonderful is that? Ok la, at least pergi no need tol. Mana² jalan ikut pon sure jam. Rindu jalan tak jam to CBJ. 20 min max dah sampai office. Now I'm at PJ office, need to leave the house around 6.50 - 7am. If dulu, once a month je keluar that early sebab ada that monthly meeting with night shift TLs. Normally 6.50am like that baru nak bangun..huhuh..memang mencabar betul kerja tempat lain. Respect la those yang kena travel using Fed Highway and all. Tapi one good thing here is..hari² turun bawah ni breakfast. Macam² ada. I'm sure those yang everyday turun breakfast gonna miss this when we move back to CBJ (I'm included :P) Since next week onwards we need to pay for our own lunch (1 week ni makan free), kena la cari food sendiri. Walking distance a bit limited, nak keluar drive tak tau nak gi mana. If kat CBJ, there are plenty of makan place to choose from. We'll see how next week.

This morning our house kena tendang. Meaning, ada 2 switches shot then bila tolak balik the main switch, that switch refuse to ON. Dah satu rumah black out. It happened time hubby nak send Mika to school. Siap ada bau cam benda terbakar lagi. Hubby said nampak spark. I dah realise something wrong early this morning bila fan dalam bilik slow je. Then bila mandi, on shower but the light in the bathroom pon flicker. Kat luar fan pon macam tiba2 laju dan slow sendiri and ada la flickering here and there. Told bibik to pack the kids' things and hubby hantar them to mom's house. Haihhh..sure ada wiring problem ni. Electrician will come after lunch. Macam tak boleh nak tidur rumah je malam ni if tak ok. Balik kampung Putra Avenue la kot

No comments: