Monday, February 11, 2013

on CNY

Aariq is recovering well. Still ada cough tapi getting better. Tak macam on Friday dia cough + nangis + cough lagi sebab nangis. My heart breaks to see him in that condition. Bertambah ceria gaks. My maid off day is today, she left around 9.30am. I masak simple lunch sebab Mika request nak makan nasi dan sup. OK, terus masak sup sayur carrot + suhun (betul ke ni?) + fucuk + potato, goreng ikan bawal dan sambal sotong. Aariq rejected the porridge so suap dia sekali makan with Mika nasi with sup + fish, laju pulak makan.

In the evening, we went to Tesco, saja jalan² bawak the kids. Naik ride, naik trolley. We avoid going to the big malls sebab Aariq is recovering. Tahpau dinner at Pelita nasi kandar and went back home. Masa hubby and I tengah bagi Aariq makan ubat, Mika ran into the kitchen then tengok² dia dah jatuh terbaring straight. I think Aariq spilled his water on the floor then slippery la. Kesian tengok Mika sebab jatuh macam tuh. Jatuh terlentang. Mesti sakit punya sebab Mika if jatuh, jarang sangat nangis unless betul² sakit (tapi if lain² selalu je nangis :P) Monitor dia gaks that night, tengok ada vomit ke apa but Alhamdulillah..he's ok. Terus rasa nak carpet the whole house tapi nanti, habuk pulak. At night, hubby and I watched TWD and Spartacus. Best gaks bila maid takde, privacy is ours!

high on milk
mommy is so comot. tak mandi pon, terus keluar
memang harap sangat tak bump into anyone 
pilih ride yang dua² boleh naik
mika pon nak naik ride yang aariq boleh naik tapi berebut la kalau ada yang steering tu 
both in the trolley
aariq tak nak duduk sebab nak join mika berdiri  
happy kids = happy parents 
mika guarding his brother tight

No comments: