Thursday, January 10, 2013

tantrum tak habis²

Mika betul² menguji kesabaran mommy and daddy dia this morning. Nak pergi school this morning dia buat drama yang macam eh kenapa kamu jadi teruk sangat ni?? Dah la tu, dia minum Milo, tertumpah..dah tumpah dia nak jalan tergelincir la jatuh so basah baju kena Milo. Bila dah jadi, memang suara I volume max la keluar. No control² sebab dah terlebih sabar kan..suara je la tinggi.

To make matter worse, dia ada satu je baju sport. So terpaksa la pakai kan tshirt biasa je. Mika mika..perlu ke nak buat drama pagi²? I memang dah malas nak layan so takkan pujuk punya unless I kesian sangat baru la I pujuk. He needs to learn. Tahu la baru 4 tahun..tapi I rasa dulu tak pernah la tunjuk perasaan tak nak pergi school ke apa. Masa kindy, my school jauh..parents awal² pagi dah pergi office and will drop me off at babysitter. Naik la bas..balik pon naik bas. Sama la age ngan Mika ni hah. Ni ikut siapa ni? Daddy ke? hahaha..i kecik² disiplin (ni mak saya cakap, bukan masuk bakul angkat bakul sendiri yer) Now tell me camna caranya nak bagi Mika ni tak buat drama? Pujuk berkesan kejap je, pastu buat hal balik. I just hope that this is a phase and will last for this week, ok la paling lama 2 minggu. Nanti update lagi, later!

No comments: