Saturday, January 5, 2013

first saturday of 2013

Sebab banyak sangat cuti, rasa macam dah banyak kali keluar je. True la they said Dec is Friday of the year tapi ni dah Jan pon masih rasa malas. Maybe next week onwards baru start rajin kot :) That morning sempat la I masak food Aariq while hubby took the boys out to the park. Oh yes..Aariq jatuh tersembam atas lantai lepas balik dari park. Dia kan suka lari..then tak balance jatuh la. This time bleeding..huwaaa..sedihnya. Nasib tak kena gigi..upper lips kot injured. Panic sebab first time and ada darah..kesian sbb nampak dia pegang mulut dia lepas jatuh. Tak bengkak..pheww..dah la baru lepas jab, jatuh pulak tu.

these two kittens yang selalu jadi mangsa geram Aariq
not ours tapi selalu datang

I went to collect my IC that morning dan sangat puas hati dengan service JPN, Shah Alam. Cepat dan kaunter banyak. Tak sure if hari lain memang cepat macam ni tapi senang la sini. Brunch at Pelita though rasa still awal nak balik, tapi balik la..tak tahu nak pergi mana dah.

errr..semangat kamu ni

Later in the evening, went to mom's for tea. Berkumpul with the duts and all dan gossip. Memang best. Aariq tak cukup tidur so dia agak cranky petang tu plus badan suam² effect from jab tuh so we left by 7pm. We had only maggi goreng for dinner top up with nuggets. Tuh pon bibik siap² goreng dan nak pass to hubby kat atas sebab yang bagi order adalah hubby, I pergi tidurkan the kids. I tinggal buat maggi goreng je. Thank God for the extra pair of hands.

this boy took the ipad from me sebab i tak pandai main
siap cakap "mommy jagakan cookies mika, biar mika main" 
ni pon sama..pantang nampak ipad..mesti cakap nakkkk..pastu cat.. 
done with dinner kita tengok American Horror Story II 

No comments: