Monday, November 12, 2012

Day 2 - Puteri Harbour Town

We had breakfast outside of the hotel sebab tak worth it je nak ambil buffet..plus nak check out kat luar ada apa. Well, no hala tujuan pon just based on GPS tuh pon entah mana dia bawak. End up we all makan kat mamak belakang hotel je. Ok la, alas perut. Tunggu the other family siap sebab nak ker Puteri Harbour Town. Orang cakap if bawak small kids, Legoland not recommended sebab panas so we all pergi yang Little Big Club & Hello Kitty je which was a wise move sebab sejuk and indoor. Cuma that place tak fully siap..no shops except for these two theme parks je. Tak masuk Hello Kitty sebab anak I kan lelaki..tak minat katanya. Tapi if amik both parks, dapat beli combo tickets tuh, cheaper. Also I suggest you beli the tickets online, sebab queue boleh tahan panjang.

otw, dalam lift hotel kot time ni
no maid, freedom la gaks :) luckily Aariq ni macam easy baby
my no.1 prince..always be my no.1
 we are here!

We all sampai just nice la. While waiting for sis-in-law sampai, isi perut dulu. Had fried rice combo meal yang Mika makan boleh tahan banyak la and sempat feed Aariq. OK, semua dah kenyang baru boleh bergembira. We went to Little Big Club first and in there ada Thomas and Friends, Bob the Builder, Angelina Ballerina, Pingu and Barney&Friends. Tuh je kot. Rides dia semua kids friendly dengan parents atok nenek pon boleh naik..baby pon boleh. Mika naik semua kot except for bumper car sebab tak sampai min height requirement, sikit je lagi tapi adik tu baik hati, bagi my husband and him naik sorang² and the best part is adik yang jaga tu tolak car tu pakai kaki nak bagi rasa..Mika dah mengamuk time tak dapat masuk tapi bila abang tu dah acah terus ok. Hubby cakap malu gile sebab semua orang tengok..huhuh..anak punya pasal. Layan kan je la. The other one dia tak naik yang ala² solero shot.

Sempat tengok show Barney and the kids memang happy la kat situ. Really glad we all dah makan sebelum tuh, sebab once you dah masuk tak boleh keluar dah..and there's only one cafe in there yang sangat la ramai orang, tempat duduk pon takde. So better eat something first before masuk ok?








 tunggu Mika main lama sangat sampai sempat dia tidur..ok la tempat sejuk semua

We said goodbye to sis-in-law family and they continued with Hello Kitty pulak. Next outing if pergi theme park ke, must invite Kak Mas again. Baru best ramai².

three heroes
eh eh yang dalam stroller tuh..garangnya!

Balik hotel dulu nak freshen up, feed Aariq again then petang jalan² cari makan. Sempat google for this Benafe Village and we went there for dinner. Hujan lebat so lepas tu straight away balik. That night lepas kids tidur, hubby and I watched movie Ted. Perfect way to end the day :)

mika dapat pau Pingu 

that midnight ada firework to celebrate Deepavali :) 
view from the hotel room

No comments: