Sunday, November 11, 2012

Day 1 - JB trip

Two days before Aariq's birthday, we went to JB to attend a wedding then dah kat sana, terus la holiday. Takkan nak pegi balik hari je kan? At least a night there..in our case, we spent two nights there :) combine la celebrate my birthday and Aariq's. First time sampai JB with the kids and the journey was like 4 hours drive. We made a stop at 12 noon macam tu to feed Aariq and also change kan baju budak² ni. Time pergi pakai simple je sebab nak comfortable dalam kereta. Alhamdulillah, semua orang behave. First time Aariq jalan jauh, time gi Penang dulu kan dia tak pergi.

After the wedding, we checked ourselves in at Hotel Grand Blue Wave and we took Superior Room je tapi bilik sangat spacious. I memang nak yang ada kitchen & microwave sebab I bawak food Aariq..so tinggal nak heat je. Teringat gaks nak bawak beras and all sebab nak masak bubur tapi sbb food dia tahan, ok la. Boleh rent from hotel periuk semua tuh but tak perlu kan pon. For 2 nights, price nak sama with Thistle PD one night. Kira murah la hotel ni with the facilities and all. From the hotel boleh nampak jalan nak masuk Spore. Cari the nearest McD pon, dia ckp 4.5km tapi at Spore la. Hotel ni ok, boleh la if nak duduk sini lagi if next time nak gi Spore ke



 the spacious room
we requested baby cot for Aariq that two nights

My sis-in-law and her family pon stay one night. Best. At least takde la we all je. Mika pon ada kawan. Petang they all mandi pool. I tempted nak terjun tapi swimming suit macam tak sesuai je, nanti orang pandang² tapi boleh je sebenarnya nak pakai tshirt and legging. Too late. Mandi pon kejap je sebab 15 mins later, hujan.

otw to the pool
wearing Mika's old swimming suit je
baru lepas jump
i'm so impressed with Mika sebab dia dah berani
dah i kena halang dia jangan pergi the other side which is adult's pool
 first time for him dan berani jugak..must bring him often so that tak takut nanti
alololo..sampai lentik² bulu mata kamu
 pic from Rizal

We had dinner at Danga Bay. Senang pulak bawak Aariq keluar sebab dia behave je. Tidur masa we all dinner then habis je dinner dia bangun. We all decide nak naik basikal yang naik ramai². Tapi my sis-in-law and I tak dapat la nak kayuh sebab pangku budak². The men la bersungguh² kayuh, sampai berpeluh semua. We all kat blkg dok gelak². Yang best biras I ni suka je buat lawak then dia friendly, ada je benda yang kelakar. Lepas naik basikal, naik 2 rides then  time tuh pon dah almost 10, Mika mula la mengamuk, penat. Tak dapat stay lama and join they all nak gi naik cruise, so we all balik. It's okay..we had fun. Day 2 to be continued..

No comments: